вівторок, 29 липня 2014 р.

САЙТИ ПИСЬМЕННИКІВ УКРАЇНИ

Україна завжди була і залишається колискою справжніх талантів – письменників, які відомі і поза межами України: Т. Шевченко, І. Котляревський, І.Франко …
Сучасні читачі відкривають для себе різноманітні нові імена, це і Люко Дашвар,  Ірен Роздобудько та багато інших не менш знаменитих та цікавих авторів.
Пропонуємо вашій увазі рекомендаційно – вебліографічний список офіційних сайтів сучасних письменників України.
  • Офіційний сайт письменниці Ніни Супруненко [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.suprunenko.in.ua/
 Ніна Супруненко - член Національної  спілки письменників України,  член Національної спілки журналістів України,  заслужений діяч мистецтв України. Ніна Антонівна  народилася в степовому селі Новоселиця Семенівського району Полтавської області в сім’ї службовців.
Поезії перекладені на інші мови народів світу, друкувалися в Австралії, Вірменії, Великобританії, Білорусії, Німеччині, Польщі, США, Чувашії.
В 1998 році Ніні Супруненко присуджена Почесна медаль “За кращу книгу 1997 року” Ради Міжнародного видавництва “Берегиня”.
Лауреат премії імені Олександра Олеся (1999 рік).
Нагороджена Срібним Хрестом ОБВУ Великобританії (2003), орденом Святої великомучениці Варвари (2006).
Лауреат регіонального рейтингу «Харків’янин року - 2007»
Заслужений діяч мистецтв України ( 2007).
Член Національної спілки журналістів України ( 2011).
Нагороджена Премією Фонду Воляників-Швабінських за 2009 рік. за книгу поезій «Сонце осені» ( США, 2011).
  • Офіційна сторінка письменниці Забужко Оксани [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zabuzhko.com/ua
  • блог письменниці на Українській правді [Електронний ресурс]. – Режим доступу:  http://blogs.pravda.com.ua/authors/zabuzhko/
Оксана Стефанівна Забужко – сучасна українська поетеса, письменниця, літературознавець, публіцист. У своїй творчості письменниця приділяє багато уваги осмисленню української ідентичності і при цьому часто користується методологією фемінізму та постколоніалізму.
В Україні Забужко від 1996 залишається найпопулярнішим україномовним автором – загальний наклад проданих її книжок станом на 1 січня 2003 становить понад 65 тис. примірників. Крім того вона є авторкою численних культурологічних статей і есе у вітчизняній та зарубіжній періодиці.
Твори Забужко здобули також міжнародне визнання, особливо широке в Центральній та Східній Європі. Її вірші перекладалися 16 мовами світу і удостоєні Поетичної Премії Фонду Всесвітнього Зобов’язання США. Серед інших її літературних нагород – премії Фонду ім. Гелен Щербань-Лапіка, Фундації Ковалевих, Фонду Рокфеллера, Департаменту культури м. Мюнхена, Фундації Ледіґ-Ровольт, Департаменту культури м. Ґрац.
  • Сайт письменника Юрія Андруховича [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://andruhovych.info/ 
Юрій Ігорович Андрухович — український поет, прозаїк, перекладач, есеїст. Живе і працює в Івано-Франківську. Віце-президент Асоціації українських письменників.
Його твори користуються великою популярністю не лише в Україні, але і за кордоном. Книги і публіцистика перекладаються в багатьох країнах Європи.
Він є лауреатом престижних нагород и премій. Письменник активно займається громадською діяльністю.
За роман «Дванадцять обручів» удостоєний польської літературної премії Angelus.
  •  Офіційний сайт письменників Лапікури Валерія Павловича та Наталії Михайлівни [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://lapikura.com.ua/
Подружжя українських письменників Лапікура Валерій Павлович та Наталя Михайлівна запрошують своїх читачів!
- Ласкаво просимо до нашої Веб-гостини!
 
 
  • Офіційна сторінка Леся Подерв’янського [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://doslidy.org.ua/
  Лесь Подерв’янський вiдомий як aвтор п’єс “Гaмлєт”, “Цiкaвi Дослiди”, “Пaвлiк Морозов” i нaбaгато менш як художник, хоча саме живопис – його основна справа. Приховaнa iронiя та справжня мaйстернiсть словa – ось що зробило його твори культовими серед багатьох українців і не тільки.
П’єси написані суржиком. Подерв’янський кольорово змальовує проблеми сучасного суспільства: радянські реалії («Цікаві досліди», «Утопія»), життя богеми («Сноби», «Нірвана…»), міжнаціональні конфлікти («Кацапи», «Гамлєт, або Феномен дацького кацапізму»…), абсурдність життя («Рух життя або Динамо», «Іржик»).
  • Сайт братів Капранових [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.kobzar.com.ua/
  Віталій та Дмитро Капранови (Брати Капранови) — українські видавці, письменники, публіцисти, громадські діячі, займаються торгівельною діяльністю.
Брати Капранови видавали московську українську газету «Тинди-ринди» та журнал української фантастики «Брати». Тоді ж почали писати свою першу книжку «Кобзар 2000».
Перший книжковий проект Капранових — каталог книжок поштою «Книгоноша». Також разом із телеканалом «1+1» та шоколадом «Корона» організували перший конкурс української гостросюжетної літератури «Золотий Бабай». Переможцем став роман Василя Шкляра «Ключ».Зараз вони двічі на місяць видають літературну газету «Друг читача» та, спільно з «Главредом», ведуть проекти «Книжкові сезони» та «Гоголівська Академія».
  • Персональна сторінка Наталки та Олександра Шевченків[Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.shevchenky.com/
  Завдяки конкурсу «Коронація Слова», в Наталчиному житті сталися відразу дві знакові події. Надруковано її перший роман – «Містичний вальс», і вона познайомилася з дуже обдарованим письменником і художником Олександром Шевченком, за якого вийшла заміж у 2006 році. На той час, окрім романтичного фентезі «Містичний вальс», завдяки тій-таки «Коронації Слова», побачили світ ще два Наталчиних романи – іронічний жіночий детектив «Учора і завжди» та психологічна драма з елементами містики «Янголи, що підкрадаються».Олександр Шевченко вважає початком письменницької кар’єри дебютну книжку «Глибинка», що згодом здобула відзнаку на Всеукраїнському конкурсі романів, кіносценаріїв та п’єс «Коронація слова».
  • Офіційний сайт Сергія Жадана [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://zhadan.info/
Сергій Вікторович Жадан — український поет, прозаїк, есеїст, перекладач. Літературні твори Сергія Жадана одержали численні національні та міжнародні нагороди, були перекладені тринадцятьма мовами, зробивши автора одним з найвідоміших сучасних українських письменників. Сергій Жадан є також активним організатором літературного життя України (з 2000 року — віце-президент Асоціації українських письменників), учасником мультимедійних мистецьких проектів, а також акцій громадянської непокори. Темою творів письменника є пострадянська дійсність в Україні.
  • Офіційний сайт письменника  Дмитра Бондаренка Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://www.dmytro-bond.narod.ru/
Дипломант Міжнародного літературного конкурсу “Гранослов”, лауреат премії фонду “Смолоскип” – за збірки оповідань “Пацюк” та “Кохати по-дніпропетровськи”.
Роман автора “Сімнадцятий поверх” став призером читацьких симпатій конкурсу “Українська книга року Бі-Бі-Сі-2006″. А в 2008 році за цей твір письменник був відзначений 1-ою премією представництва ООН в Україні.
Лауреат всеукраїнського літературного фестивалю “Просто так” в місті Коростень.
  •   Офіційний сайт письменника Олександра Власюка  (Лірник Сашко) [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://lirnyk-sashko.com
  Казкар-лірник, музикант, письменник. Автор 4 дисків «Казки лірника Сашка», багатьох мультфільмів та художнього фільму-казки «Про вдову Ганну Шулячку, Чорного козака і страшне закляття», в якому грає одну із ролей. Записував пісні з гуртами «Рутенія», «Чур», «Вій», «Кому Вниз».

Немає коментарів:

Дописати коментар