неділю, 15 лютого 2015 р.

ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ ТА 26 РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ РАДЯНСЬКИХ ВІЙСЬК З ТЕРИТОРІЇ АФГАНІСТАНУ.

  Біля меморіального комплексу «Воїнам – інтернаціоналістам» відбувся мітинг з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 26-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. 
  У заході приймали участь воїни-інтернаціоналісти, члени їх сімей, представники політичних партій, громадських організацій, молодь. 
 На мітингу виступили: голова Семенівської організації Ради ветеранів Афганістану Л. Шкарупа; в.о. голови РДА М. Недюха; селищний голова Л. Милашевич.
 Насамкінець мітингу, тих, хто загинув у "гарячих точках" вшанували хвилиною мовчання. Після чого всі мали змогу покласти квіти до Меморіалу пам'яті загиблим воїнам-інтернаціоналістам. 
  Саме 15 лютого 1989 року було закінчено так звану неоголошену війну, яка тривала майже 10 років і яку український народ засудив як несправедливу й жорстоку.
Через горнило цієї війни пройшли 160 тис. українців, 3290 з них загинули на війні, і серед них наші земляки Семенченко С.В., Семенов А.В., Головко М.П. більше 8 тис. українців отримали поранення, близько 4690 з них повернулися додому інвалідами. До мирного життя поверталися не за роками змужнілі, посивілі чоловіки, брати, сини, онуки, позаду яких залишалися жорстокі будні десятирічної війни, а попереду - адаптація до мирного життя.
  Більшість з колишніх воїнів-інтернаціоналістів і сьогодні в строю - мирною працею продовжує вірно служити Батьківщині. А ми, схиляємо голови перед світлою пам’яттю загиблих.
  Так, в центральній районній бібліотеці провели історичну годину «Війна у пам’яті – біль у серці», на захід були запрошені читачі нашої бібліотеки. Працівник бібліотеки Самбур Г.В. ще раз нагадала присутнім про ту жорстоку війну, про мужність і відвагу наших солдатів. Сьогодні ми вшановуємо пам’ять загиблих. Ми схиляємо голови перед їх подвигом, мужністю та витримкою. Час не в змозі викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади вірності військовому
обов’язку, що продемонстрували тисячі синів і дочок України, яким довелося нести нелегку військову службу в горах Афганістану.
  "І зараз наші воїни захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, мирних жителів на сході України. І сьогодні, як ніколи, гостро стоїть питання об’єднання наших земель. Але я впевнена - у нас Батьківщина одна, і ми її захистимо, бо національна єдність є не тільки базовою цінністю громадян країни, а й обов’язковою передумовою успішного спротиву зовнішній агресії", - зазначила ведуча Галина Володимирівна. 
 Учасники заходу переглянули книжкову викладку «Афганістан далекий і чужий, у кожній пам’яті живий» 
  • Васильев, В. Огненые рейсы Афгана [Текст]: роман-хроника / Владимир Васильев. - Полтава: ООО "АСМИ", 2011. - 304 с.: ил.
  • Дмитренко, А.М. Аист [Текст]: повість / А.М. Дмитренко. - К.: Дніпро, 1988. - 557 с.: іл.
  • Алексиевич,С. Цинковые мальчики [Текст]: документальные повести. - М.: Известия, 1991. - 432с.: ил.

Немає коментарів:

Дописати коментар