пʼятницю, 20 лютого 2015 р.

ЕКСПОЗИЦІЯ "ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ"

З нагоди Дня Гідності та Свободи в Семенівській центральній районній бібліотеці пригадали події, які зовсім нещодавно сколихнули увесь світ - Майдан та Революцію Гідності 2014 року. Саме вони стали важливим іспитом для українського народу за роки незалежності. Цей іспит наша країна гідно витримала, демонструючи всьому прогресивному людству свою гідність, своє прагнення до свободи. 
   Історична сторінка в календарі «За Україну за її волю» - такий захід пройшов в читальному залі бібліотеки. Проникливі слова ведучої не залишили байдужим молодих користувачів, викликали в них глибокі емоційні переживання. 
  Нехай сьогодні палають свічки пам’яті загиблих героїв Небесної сотні у наших серцях, і пам'ять про них буде вічною.
Дай, Боже, нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося потім гірко любити – втративши.                                                                               (В’ячеслав Чорновіл)
   Чи може бути забутою кров героїв, пролита на вулицях Києва? Чи можемо ми, живі, забути невинно убієнних? Можлива лише одна відповідь – Ні!
На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. Цей довгий список поповнили герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Для користувачів бібліотеки в ці дні було проведено бесіда - діалог «Прагнення до Свободи», на якому присутні переглянули відеофільм «Зима, що нас змінила».
  Для громади селища в адміністративному будинку було влаштовано експозицію «Герої не вмирають», біля якої працівники бібліотеки провели бесіди «Тернисті шляхи мужності і слави» в знак вічної пам’яті про подвиги Героїв Небесної Сотні та всіх інших синів і доньок України, які віддали своє життя за Україну, її волю та неподільність.

Немає коментарів:

Дописати коментар