четвер, 4 травня 2017 р.

Нові надходження



22.3
Г 65
Гончаренко, С.У. Цікаво про фізику[Текст]: Книжка для читання з фізики. Теплові явища/С. Гончаренко; упоряд. В.М. Горкавенко.-2-е вид. , перероб.-К.: видавництво «Україна», 2016.-240с.

У книзі в популярній, доступній та цікавій формі розповідається про теплові явища і як вони проявляються в природі та використовуються в сучасній техніці. Висвітлюються питання використання енергії Сонця та надр Землі, методів створення сплавів та теплових двигунів. Читач довідається про секрети високої міцності булатної сталі та багато іншого.
Інформація, викладена в книзі, розрахована на широке коло читачів.





37.348
Ч 90
Чумарна М.І. Вишивання долі. - Львів: Апріорі, 2015.- 88с. :іл.

«Вишивання долі» — це розвідка про потаємні коди української орнаментальної символіки, яка поглиблює тему космічного биття людини в потоках світлоносних енергій матеріального світу, частково розкриту Марією Чумарною у книзі «Код української вишивки». Вона в новому ракурсі розкриває можливості впливу людини на долю, на здоров'я власного тіла, благополуччя сім'ї і роду через повернення до джерел духовного знання наших предків.
Особливістю нової книжки є те, що вона наближена до потреб тих, хто практично займається відновленням зразків стародавньої вишивки, хто шукає нових «старих» ідей у творенні власного одягу. Тут подано 56 видів техніки шитва, розкладки узорів, які підготувала і систематизувала майстер художньої вишивки Віра Чипурко.
Книга рекомендована найширшому колу шанувальників українського народного мистецтва.
63.3(4УКР0
С 65
Сорока Ю.В. Похід Сагайдачного на Москву. 1618/ Худож.-оформлювач І.М. Алексеєва. - Харків: Факт, 2016.-119с.

Ні для кого не є секретом, що історія України протягом останніх років стала каменем спотикання не лише для істориків і краєзнавців нашої країни, але й для політиків.Що ж сталося у серпні 1618 року в Україні та Росії ? Тривалий час ці події замовчувалися істориками спочатку Російської імперії, потім СРСР. Щоб відповісти на це питання, відправтеся у минуле на декілька століть до Московського походу Петра Сагайдачного.






66
Л 64
Ліфтон Р. Д.  Технологія «промивки мізків»: психологія тоталітаризму[Текст]/ Роберт Ліфтон.- Харків: Віват, 2016.-416с.


Ця книга, побудована на ретельному аналізі доль тих, хто постраждав від тоталітарної влади, допоможе вам легко впоратися із цим завданням. Дізнайтеся, як майстерно правлячий клас перетворює дорослих людей на слухняних маріонеток і якими є ознаки психологічного тероризму. Захистіть свою свідомість від психологічного насильства і вторгнення досвідчених політтехнологів прямо зараз, якщо дійсно хочете жити у вільній країні!





66
Х 39
Херпен, Марсель Х.Ван. Війни Путіна. Чечня, Грузія, Україна: незасвоєї уроки минулого [Текст]/ Марсель Х.Ван Херпен.- Харків: Віват, 2016.-304с.


Книжка "Війни Путіна" - це глибокий аналіз воєнних подій у Чечні, Грузії та Україні, що забрали тисячі життів. Це погляд людини, яка, не беручи участі у війнах, педантично систематизує факти, що вразили світ, оцінює їх із позицій міжнародного права і шукає вихід з пануючого беззаконня. Які засоби, у тому числі заборонені міжнародними документами, використовує російський президент, щоб зберегти свою владу? Історія розвивається по спіралі, і сценарій, нажаль, повторюється вже не раз. Але дехто заважає нам, озброївшись знаннями, дати відсіч і захистити себе? Адже на кону не просто цілісність країни, на кону - її існування!






67.9(2)401
Б 61
Білокінь, Сергій. Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917-1941рр.: джерелознавче дослідження [Текст]/ Сергій Білокінь.-К.: Укр. Пропілеї,2016.-694с.

Книга «Масовий терор як засіб державного управління в СРСР. 1917— 1941 рр.» — результат ґрунтовної і тривалої дослідницької роботи одного із найвідоміших істориків і джерелознавців сучасності Сергія Білоконя.
Видання викриває та демонструє на загал засоби й механізми більшовицького терору в період Розстріляного відродження та боротьби за самостійність України. Це історія нерівного, драматичного і навіть трагічного протистояння інтелектуальних еліт і представників радянської держави та правлячої партії, які прагнули підпорядкувати або ж знищити все, над чим не мали контролю, — мистецтво, науку, пам’ятки історії — увесь культурний світ разом з його творцями й захисниками.




81.2УКР-4
Б 48
Береза,Т. Мова – не калька [Текст]:  словник української мови/Тарас Береза, Ірина Зубицька,Юрко Зелений. - Львів: Апріорі, 2016.-664с.

Сучасний словник гарної української мови «Мова – не калька» розкриває велич і красу рідної мови, звільняє її від суржику й чужомовних запозик. Словник містить самобутні українські слова та вислови, поставлені на противагу звичному (буденному) словниковому запасу сучасних українців. У Словнику опрацьовано понад 20 000 найбільш проблемних слів та висловів украй потрібних для збагачення мовної культури кожного українця. Призначений для найширшого кола шанувальників української мови: викладачів, студентів, учнів і вчителів, урядовців, ділових людей, учених, письменників, перекладачів, журналістів, працівників редакцій і видавництв тощо, одне слово, для всіх, кому небайдужа доля рідної мови, культури й словесності.
81.2УКР
Т 67
Тріщук,О.В. Посібник з українського правопису для фахівців видавничо-поліграфічної галузі [Текст]/ Ольга Тріщук, Надія Фіголь.-К.6 НТУУ «КПІ»,2016.-161с.
Наведено основні правила українського правопису, зокрема, написання ненаголошених голосних, апострофа, м'якого знака, префіксів, суфіксів, подвоєних приголосних, складних слів, великої літери. Увагу приділено правопису слів іншомовного походження. Розкрито особливості відмінювання прикметників, займенників і числівників.







83.3(4УКР)я2
Ф 83
Франківська енциклопедія : у 7т./редкол.: М. Жулинський, Є. Нахлік, А. Швець та ін..-Львів: Світ, 2016.-
Т.1: А-Ж/наук. ред.. і упоряд. Є Нахлік; передмова М. Жулинський, Є Нахлік.-2016.-680с.-(Серія «Іван Франко і нова українська література. Попередники та сучасники»).

Подаються статті про письменників, літературознавців, фольклористів, мовознавців — од зачинателів нової української літератури до тих, хто потрапив у поле зору І. Франка. Висвітлюються прижиттєві зв’язки І. Франка з ними, його відгуки та роздуми про попередників і сучасників, а також спогади, дослідження та висловлювання про І. Франка.







84. 4УКР6
Б 83
Боровко М.М. П’ятсот митттєвостей
[Текст]: ронделіана/ Микола Боровко; передм. М. Славинського.-К.:Генеза, 2016.-528с.


До книжки  ввійшли ронделі Миколи Боровка – особливі поезії унікальної строфічної побудови.










84.4УКР6
В 48
Винниченко,В. Намисто Мала проза [Текст]/ Володимир Винниченко.-К.: Наукова думка,2016.-941с.

 До книги малої прози видатного українського письменника і державного діяча увійшло вісім оповідань збірки «Намисто. Разок перший» та твори, написані для «Разка другого».










84.4УКР6
З-58
 Зеров,М. Антологія римської поезії [Текст]/ Микола Зеров.-К.: Укр. Пропілеї,2016.-466с.














84.4УКР6
Т 48
Ткач,В.І. Війна і мир «Велика українська стіна»
[Текст]/Валентин Ткач.-Чернівці: Букрек, 2016.- 244с.


«Велика українська стіна» - це цивілізаційний вибір України. Стіна – це символ вибору і символ відліку нової історії держави Україна. Це міра буття, яку ми вибираємо: пріоритет права, гідності і свобод людини.









84.4УКР6
Щ 61
Щербак, Юрій.Хроніка міста Ярополя [Текст]: Вибрана проза.-К.: Укр. Пропілеї,2016.-680с.


До книги увійшли твори «Як на війні»(повість із життя медиків), «Причини і наслідки»(документальний роман про боротьбу зі сказом), гротескно фантастична повість «Хроніка міста Ярополя».








84.4ВЕЛ
Б 48
Бернс Р. Моя любов [Текст]: вибрані твори / Роберт Бернс. – Львів : Піраміді, 2016. – 416 с.



 Пісні, балади, вірші, епіграми, епітафії, поеми.









84.4АВТ

Верфель Ф. 40 днів Муса-Дага[Текст]: роман /Франц Верфель: пер. Є.М. Тарнавського; худож.-оформлювач І.М. Алексеєва.-Харків.-Бібколектор, 2016.-897с.

Історія жителів семи вірменських сіл, що відмовилися підкорятися наказу влади Османа об депортації і півтора місяця тримали на горі Муса-даг оборону проти перевершуючих сил поліції і регулярної турецької армії, лягла в основу знаменитого роману австрійського письменника Франца Верфеля. Сьогодні важко уявити, що ця книга вийшла у світ в 1933 році - напередодні приходу нацистів до влади в Німеччині. Через 25 років після геноциду вірмен в Туреччині, один з радників Гітлера попереджав його про наслідки політики знищення євреїв для майбутнього покоління німців. На що Гітлер відповів: "Хто пам'ятає сьогодні про вірмен"?. Захисники Муса-дага могли розраховувати лише на одно: померти гідно. Порятунок прийшов, коли в нього вже ніхто не вірив...


84.4АВТ
Ш 91
Штіфтер,Адальберт. Вітіко[Текст]: роман
/Адальберт Штіфтер.-Харків.-Бібколектор, 2016.-793с.

В історичному романі видатного австрійського письменника Адальберта Штіфтера (1805—1868) яскраво описано події XII століття, ми стаємо свідками становлення Чеської держави, бачимо її стосунки з сусідніми Баварією, Австрією, Польщею та Угорщиною, участь у поході на Мілан. Але цей твір — водночас ще й запізнілий куртуазний роман, оспівування лицарських чеснот і чистого кохання. Образ головного героя Вітіко подано в розвитку — від юнака, який шукає своєї долі, він доростає до мудрого державника, що дбає про людей і країну.

86.37-я(4УКР)
Є13
ЄВАНГЕЛІЄ Бучацьке ХІІ – ХІІІ ст.: Старослов`янською та українською мовами : Нове видання: Упоряд., передм. Д.Степовик./ Переклад В.Німчук, Ю.Осінчук.- Київ: Дніпро,2016.-344с.

Це видання Євангеліє Бучацьке наближене до оригіналу з паралельним українським текстом. Рукописне Євангеліє кінця ХІІ – початку ХІІІ століття, як вважають дослідники, було наближене, більш за все до Добрилового Євангелія 1164р. Знаходиться в колекції Львівського Національного музею. За вагомістю текстів й оформлення посідає одне із перших місць серед українських рукописів .



Немає коментарів:

Дописати коментар