понеділок, 23 вересня 2024 р.

81-а річниця визволення Семенівщини

 


23 вересня минає 81-а річниця визволення Семенівщини від нацизму у Другій світовій війні. Наша щира шана і низький уклін всім, хто пережив ті важкі часи і тим, хто віддав своє життя за свободу…

Запрошуємо до нашої бібліотеки переглянути книжкову виставку-пам’ять «В вогні палала рідна сторона».



четвер, 19 вересня 2024 р.

Навчання цифрової грамотності в бібліотеці Хабі Устимівської бібліотеки-філії

 Сьогодні 19 вересня в Хабі цифрової освіти Устимівська бібліотека-філія КУ «Семенівська ЦБ» в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», що реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементують за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації, для людей різних вікових категорій Бібліотекар Тетяна Германсук провела навчальний захід «Крокуй в ногу з часом» з переглядом освітнього серіалу платформі Дія.Освіта «TikTok, Instagram, Facebook: як залишатися в тренді».

 

Учасники навчання мали змогу зареєструвати свою сторінку в соціальних мережах, розмістити перші дописи, а також дізнатися багато цікавої інформації, що допоможе їм бути активними в своїх в соціальних мережах.





середа, 18 вересня 2024 р.

Цифрові навички в бібліотеці Хабі Криворудської бібліотеки-філії

 18 вересня в Хабі цифрової освіти Криворудська бібліотека-філія КУ «Семенівська ЦБ» в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», що реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементують за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації, для людей різних вікових категорій проведено навчальний захід «Безпечна міграція» з перпеглядом одноіменного навчального серіалу на освітній платформі Дія.Освіта.


Бібліотекар Ірина Бардацька ознайомала учасників заходу з освітньою платформою, допомогла розібратися і зорієнтуватися в навігацію сайту. Учасники заходу отримали базові знання по темі навчання та відповіді на питання, які їх цікавили.


вівторок, 10 вересня 2024 р.

Екскурсія до музею-садиби «Мамина вишня»

 Музей-садиба «Мамина вишня», село Корещина, Полтавської області. Таку цікаву і пізнавальну подорож до музею берегині української пісні, Народної артистки України - Раїси Кириченко, організувала бібліотекар Богданівської бібліотеки-філії КУ «Семенівська ЦБ» Ірина Тур. Для членів клубу «Народна світлиця», що діє на базі бібліотеки, була проведена екскурсія та влаштований відпочинок на території садиби.

















Цифрова освіта

 6 вересня в Хабі цифрової освіти Богданівська бібліотека-філія КУ «Семенівська ЦБ» в рамках проєкту «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», що реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементують за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації, для людей похилого віку було проведено навчальний тренінг «Основи налаштування гаджетів».
Під час тренінгу учасники мали змогу зареєструвати власний обліковий запис, отримали допомогу у встановленні необхідних для них додатків, ознайомились з налаштуваннями телефону та отримали теоретичні знання щодо можливостей гаджетів.