четвер, 30 травня 2019 р.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей








        


Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей – прекрасне свято радості та надії.        
Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще. Дорослі прагнуть, щоб діти зросли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край.      
В Україні цей день відзначається із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля й відпочинок та сприяти наданню для цього відповідних можливостей.
Проте сьогодні перед Україною постають нові виклики у сфері захисту прав дітей у зв'язку з ескалацією насильства, бойових дій на території областей нашої держави. 
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. І сьогодні – це не лише веселе свято для самих дітей, а й нагадування суспільству про необхідність захищати права малечі, прагнути, щоб усі діти росли щасливими і в майбутньому стали хорошими батьками і громадянами своєї країни.    
Підтвердженням цього районна бібліотека для дітей напередодні Міжнародного дня захисту дітей разом з спеціалістами Семенівського бюро з правової допомоги Новобранець Т. О., Вареник О. О. та начальником районного сектору з питань пробації  Лут Ю. М. організували свято для дітей і провели дискусійний майданчик «Всі різні – всі рівні» для учнів 5-х класів НВК№1(кл. керівники Дунай О. М., Коцюрбак О. М.), присвячений темі «Мої права та обов’язки».  
Діти на святі познайомилися з Декларацією та Конвенцією ООН про права дитини, з задоволенням брали участь у правовому турнірі «Права людини» - в ігрово-казковій формі виясняли, які права казкових героїв були порушені, розбирали різні вправи, розв’язували інтелектуальні завдання, для закріплення була проведена гра – з переліку потрібно було вибрати де права, а де обов’язки, з якою діти справилися на відмінно.  Працівник дитячої бібліотеки Безсмертна Л. О. провела ряд конкурсів «Чарівний ящичок», «Солодка вікторина», «Хвилинка міркувань», гра «Що я їм». 
Діти отримали гарний настрій, позитивні емоції, поради щодо вибору книг для прочитання під час літніх канікул.         
Книжкова виставка «В літні пригоди з цікавою книжкою» презентувала захопливі видання про далекі землі, пригоди мандрівників, фентезі,  книги детективного жанру  і про безліч іншої інформації, необхідної юним допитливим книголюбам.    
Діти були задоволені своїми успіхами у знанні законів, які захищають їх життя та надають право на щасливе і радісне дитинство, а також  обіцяли протягом літа якомога більше читати. Частина дітей взяли книги для прочитання.


























Немає коментарів:

Дописати коментар