середу, 13 березня 2019 р.

Нові надходження



005
А 36
Айзексон, Волтер Інноватори. Як група хакерів, генії та гіків здійснила цифрову революцію [Текст]/Волтер Айзексон.-К.: Наш формат, 2017.- 488с.

Нова книга Волтера Айзексона «Інноватори» – це біографія цифрової революції. З книги цікаво дізнатися, що перший комерційний калькулятор був створений майже 400 років тому. Що Кремнієва долина почала народжувати видатні корпорації ще у 30-х роках минулого сторіччя. А перший прототип сучасного комп'ютера був створений 170 років тому.





005
К49
Кличко,В. Управління викликами. Як застосовувати спортивну стратегію у житті та бізнесі [Текст]/ Володимир Кичко, Білен Штефані.-К.: Наш формат, 2018.-200с.

Стратегія управління викликами від спортсмена та підприємця Володимира Кличка. 12 принципів, які він напрацював протягом спортивної кар'єри й успішно використовує в бізнесі та житті.













008
Б 39
Безансон, Ален. Свята Русь[Текст]/ Ален Безансон.-К.: ТОВ «Вид-во «КЛІО», 2017.-112с.


Визначний французький інтелектуал Ален Безансон належить до найпослідовніших викривачів російської брехні. Він давно і скрупульозно досліджує не лише причини, які привели до становлення «імперії зла» впродовж московсько-російсько-радянсько-російської історії, але й методи, за допомогою яких Кремлеві вдавалося (і частково вдається досі) переконувати західну громадську думку, що біле – то чорне, чорне – то біле або, фігурально кажучи, «сіро-буро-малинове».










030(091)
Б 87
Брайсон, Білл. Коротка історія майже всього на світі. Від динозаврів і до космосу[Текст]/ Білл Брайсон.-К.: Наш формат, 2018.-472с.

Науково-популярна книга Білла Брайсона, автора багатьох бестселерів, в якій він пояснює дивовижні досягнення науки та навіть зазирає в майбутнє, силкуючись зрозуміти суть людського покликання. Книга, вперше була опублікована видавництвом «Broadway Books» у США в травні 2003 року. Українською мовою її було перекладено та опубліковано у 2018 році видавництвом «Наш Формат» (перекладач — Олена Замойська)











159.923
К 33
Кейн,Сьюзен. Сила інтровертів.Тихі люди у світі, що не може мовчати
 [Текст]/ пер. З англ.. Т. Заволоко.-К.: Наш формат, 2018.- 368с.



Кілька століть нам нав’язували ідеальний образ людини — комунікабельної, харизматичної, енергійної, — мовляв, саме ці риси — запорука успіху. Тому й не дивно, що більшість переступила через себе, намагаючись відповідати цьому взірцеві.
Сьюзен Кейн вважає, що час скинути маски, і на численних прикладах з політики, бізнесу, освіти, громадського та культурного життя розповідає, у чому криється потенціал тихих людей. Кейн сама інтроверт, тому щиро ділиться порадами, як здобути успіх на роботі і в особистому житті, при цьому залишаючись самим собою.
Ця книга для скромних і тихих людей, які хочуть досягнути успіху, залишаючись при цьому самими собою. А також для екстравертів, які хочуть зрозуміти своїх друзів, колег, дітей.






159.923
М 50
Оклі, Барбара. Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну [Текст]/ Барбара Оклі.-К.: Наш формат, 2018.-272с.

Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над розв’язанням математичної задачі.








159.923
М 50
Менсон, Марк. Витончене мистецтво забивати на все. Нестандартний підхід до проблем[Текст]/ Марк Менсон.- К.: Наш формат, 2018.-160с.

Відомий блогер, підприємець і автор Марк Менсон пропонує своїм читачам поглянути на проблеми по-іншому та навчитися мистецтву «забивати на все». Цей посібник із саморозвитку та мотивації відрізняється від інших видань подібної тематики, адже має кардинально інший підхід. Автор стверджує, що популярні нині тренінги, семінари, видання із особистісного росту, які пропагують позитивне мислення як шлях до щастя, діють на людину лише негативно. Людина, змушуючи себе мислити позитивно, почувається ще більш нещасною. Марк Менсон стверджує, що людина може знайти мужність, цікавість, відповідальність і чесність, здолавши та прийнявши свої недоліки, страхи та невизначеності. У сучасному світі люди намагаються уникати негативу, і, маючи «рожеві окуляри», вони важко переживають виклики долі, коли ілюзія щастя руйнується. Але негативний досвід – це також цінність. Варто почати вчитися не розпорошуватися на дрібниці та «забивати на все» разом із книгою Марка Менсона.



316.6
Ф 43
Фергюсон, Ніл. Площі та вежі. Соціальні зв’язки від масонів до фейсбуку [Текст]/ Ніл Фергюсон.-К.: Наш формат,2018.-552с., іл..

Традиційний опис історичних процесів подає історію людства як ієрархічну структуру, вершина якої — правителі у високих вежах. За цією концепцією, зміни відбулися із приходом технологій, які поставили на перше місце мережеве суспільство. Історик Ніл Ферґюсон переконує: мережі — не новий феномен нашого часу. Інтернет лише пришвидшив і підсилив їхню роль, ставши новим варіантом утілення громадських площ.




316
М 29
Марценюк,Т Чому не варто боятися фемінізму[Текст]/ Тамара Марценюк.-К.: КОМОРА, 2018.-328с.
Як швидко й безболісно позбутися страшних і смішних стереотипів про фемінізм? У новій книжці Тамари Марценюк — огляд основних етапів світового феміністичного руху, його ключових постатей і праць, а також здобутків, що їх нині сприймаємо як належне. Крім історії та теорії, тут багато інформації про сучасні феміністичні тренди, фемактивізм, людей і організації, які нині працюють в Україні задля забезпечення рівних прав для жінок і чоловіків. До кожного розділу — посилання на тексти, фільми, відеолекції та інші корисні ресурси, що стануть у пригоді всім зацікавленим.






316.6
Т 16
Талеб, Насім Ніколас. Антикрихкість. Про (не)  вразливе у реальному житті[Текст]/ Насім Ніколас Талеб.- К.: Наш формат, 2018.- 400с.

Автор робить спробу пояснити, як захиститись від негативних впливів випадковості в житті та отримувати від них користь. Вводить новий термін антикрихкість, як протилежність крихкості в тріаді крихкість — стійкість — антикрихкість.











32
В 62
Водотика, Т. Ігри відображень. Якою бачить Україну світ[Текст]/ Тетяна Водотика, Євген Магдпа.- Х. Віват, 2016.-352с.

Ця книга – битва за майбутнє України. Спроба наповнити конкретним змістом національні інтереси та ідеї власної державності, визначити та встановити місце України на глобальній геополітичній шахівниці, на міжнародній арені.












323(477)
М 91
Мусаєва,С. Мустафа Джемілєв. Незламний [Текст]/ Севгіль Мусаєва.-Х.: Віват, 2018.- 256с.

Як це — бути персоною нон ґрата на рідній землі? Витратити роки наполегливої боротьби, все втратити, але не здаватися? Як ніхто інший про це знає Мустафа Джемілєв — колишній політв'язень, активіст, борець за права людини. У 1991 році він зміг вперше за довгі роки повернутися на батьківщину. У 2014 році він знову її втратив.






321.64
М 31
Масенко,Л. Мова радянського тоталітаризму[Текст]/ Лариса Масенко.-К.: ТОВ «Вид-во «КЛІО», 2017.- 240с.

Мову радянського тоталітаризму розглянуто у виданні у двох аспектах: як мову великого ошуканства, що створювала світ словесних фікцій, призначених приховувати огидну дійсність, і як мову державного тероризму, антилюдську суть якої розкрито на основі аналізу текстів комуністичних вождів і документів каральних органів. Окрему увагу авторка приділила висвітленню деструктивних явищ у родинних стосунках та безпрецедентній уніфікації національного життя народів СРСР у період панування комуністичного режиму.







327
Б 58
Бжезінський, Збігнєв. Велика шахівниця[Текст]/ Збігнєв Бжезінський.-Х.: Вид-во «Ранок»: м»Фабула», 2018.- 288с.

«Велика шахівниця» — одна з найбільш резонансних книжок кінця ХХ ст., яка й дотепер притягує інтерес читацької аудиторії. Куди рухаються у своїй міжнародній політиці найбільші держави світу? Якою може бути доля планети за того чи іншого перебігу подій? Такі питання ставив перед собою видатний американський політолог, і його відповіді на них вражають глибиною та проникливістю і збурюють дискусії та емоції. Бжезінського вивчають, його концепцію детально аналізують; одні захоплюються її довершеністю, інші демонізують і автора, і його твір. Читачі цього видання складуть власне уявлення про глибину і слушність міркувань політолога, що постають перед нами в компетентному українському перекладі. І, звісно, слід пам’ятати, що в концепції Бжезінського і, відповідно, в цій книжці вагоме місце належить Україні, тому що нам випало жити в одному з «геополітичних опорних пунктів» світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар