середу, 13 жовтня 2021 р.

14 жовтня - День захисника України, українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці

 
14 жовтня українці святкують День захисника України – свято звитяги українського лицарства.

Захист Вітчизни, незалежності і територіальної цілісності України є священним обов'язком кожного її громадянина.

Дата 14 жовтня обрана не випадково: цього дня відзначається християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці, а у 1999 році встановлений і День українського козацтва.

День захисника України офіційно встановлений Указом Президента від 14 жовтня 2014 року «з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва й усіх українських збройних формувань. Саме на свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якій обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі. Образ козака як українського лицаря і захисника рідної землі близький кожному українцю.

Вітаємо всіх зі святами, вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю наших співвітчизників – захисників української землі! Це свято свідомих громадян, які вболівають за долю нашої країни, день усіх небайдужих, які своєю професійною діяльністю, сумлінною працею, волонтерською роботою забезпечують Україні захист — економічний, гуманітарний, інформаційний.

Немає коментарів:

Дописати коментар