пʼятницю, 27 вересня 2013 р.

День відкритих дверей " Для вас завжди відкриті наші двері і серця"

30 вересня – у день великомучениць Любові, Надії, Віри і матері їх Софії – бібліотечна громада України святкує Всеукраїнський день бібліотек.
У цей день ми відзначаємо високу місію Бібліотеки та Бібліотекаря інформувати та просвіщати, організовувати безперешкодний доступ до книг для всіх громадян, допомагати і навчати орієнтуватися у потоці інформації, сприяти оволодінню навичками пошуку та використання різноманітних ресурсів.
Попереду  30 вересня – Всеукраїнський День бібліотек. Низку заходів, присвячену цій даті, ми розпочали у четверг  26 вересня  Днем відкритих дверей. 
Бібліотека підготувала оголошення про проведення свята,  в якому  запрошувалися  всі бажаючі  завітати на день народження до Бібліотечної  Країни.
Розпочали цей день фахівці бібліотеки з рекламної акції. 
Цього дня тут відбувалися екскурсії, привітання, вікторини і все на тему: бібліотека і книга, де користувачі дізналися багато цікавого, наприклад про найбільшу і найменшу книжку, на чому була зроблена перша книга, і найдавнішу бібліотеку.
Дорогі друзі, шанувальники друкованого слова, - звернулась до присутніх директор бібліотеки Катерина Олександрівна Яковенко, - сьогоднішній день є для всіх нас важливим і незвичайним. Наша бібліотека відкрила свої двері вже сімдесят вісім років  тому і напевно немає в нашому селищі родини, в якій би не чули про цей осередок культури або не відвідували його. Ми щиро вдячні Вам за відданість і сподіваємось, нас ще чекає попереду багато дивовижних відкриттів у світі книжок.
Бібліотекарем ІІ категорії Людмилою Олексіївною Безсмертною  була проведена вікторина біля книжкової виставки.
 Для того, щоби краще вивчити зацікавлення читачів, здійснено  міні-анкетування «Бібліотека очима читачів».
 Питання були такі:
  • Де Ви берете книги для читання?
  • Чи задовольняє Вас фонд нашої бібліотеки?
  • Чи знайомі Ви з сайтом та блогом  нашої бібліотеки?
 «Культура читання – це вміння швидко знаходити в бібліотеці потрібні книжки. А для цього необхідні основи бібліографічних знань,» – розпочала цікаву подорож у світ бібліотечних премудростей бібліограф ІІ категорії  Тетяна Миколаївна Воліченко. Вона не тільки ознайомила учнів із каталогами, але і навчила присутніх користуватися ними.
Всім бажаючим  провели консультації по використанню інформаційно-комунікаційних технологій  Волошин Олег Миколайович. Всі охочі змогли скористуватися безкоштовним Інтернетом.
Гості ознайомились з книжковою виставкою "О, книго! Пресвята богине! Народу й роду берегине!". Книги, які вибрали на представленій виставці, можна було записати тут же.
Також був представлений фотостенд «Семенівська центральна бібліотека».
Також цього дня діяла акція: "Приведи друга в бібліотеку!", під час якої користувачі приводили своїх друзів, щоб записатися до бібліотеки.
    На кінець бібліотекар закликала всіх присутніх: "Ніколи не розлучатись з книгою! Бережно ставитися до книг, бути активними читачами в бібліотеці", тому що безсмертя книги в її читачах.
Кульмінацією заходу став запуск повітряних  бажань, які знаходились в повітряних кульках.
 А на згадку кожен отримав буклет з  атрибутикою центральної  бібліотеки.
Закінчився захід модним сучасним дійством - флеш-мобом "Зупинись, почитай!" 

Немає коментарів:

Дописати коментар