середу, 18 грудня 2013 р.

Ювілейне засідання правового клубу «Феміда»

 Бібліотеки сьогодні - не лише потужні інформаційні центри, а й осередки правової освіти школярів.
 17 грудня 2013 року на базі Полтавської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Олеся Гончара юнацтва і молоді та з нагоди 10-річчя правового клубу «Феміда».
 В ювілейному засіданні правового клубу «Феміда» взяли участь заступник голови Полтавської облдержадміністрації – керівник апарату Пархоменко В.О., начальник управління культури Полтавської облдержадміністрації Фасій Г.І., працівники Головного управління юстиції у Полтавській області та керівники і працівники бібліотек Полтавської області.
 «Побудувати міцну незалежну Україну можна лише на засадах демократії та дотримання законодавства. Ми повинні виховувати нашу молодь на тому, що право і закон – це найголовніше. Адже якщо ми подивимось на те, що сьогодні відбувається в Україні, то ці події виходять за рамки законодавчого поля: хтось узурпував право говорити від імені Майдану та від імені народу. А ми повинні жити в правовому полі. Тому виховання дітей повинно починатись не з вищого навчального закладу, а з таких закладів, як ця бібліотека, де досвідчені фахівці та педагоги навчають дітей, як правильно оперувати юридичними поняттями», – зазначив Валерій Пархоменко звертаючись до присутніх.

 В рамках 10-річчя правознавчого клубу “Феміда”, з 15 квітня по жовтень 2013 року проводився обласний конкурс на кращий сценарій масового заходу з правового виховання юнацтва та молоді серед центральних районних та міських бібліотек, підсумки якого були підбиті на заході.

Переможцями визначені такі бібліотеки області:
I місце – Семенівська ЦРБ
(Безсмертна Л.О. бібліотекар ІІ категорії)
II місце – Гадяцька та Зіньківська ЦРБ
III місце – Лохвицька та Хорольська ЦРБ
 Всі конкурсні роботи відзначили подяками обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара та подарунками.
 Валерій Пархоменко вручив цінний подарунок (принтер), директору Семенівської ЦРБ Яковенко К.О.
З презентацією "Інноваційні форми роботи з правового виховання Семенівської ЦРБ" виступила бібліограф ІІ категорії Базир Т.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар