пʼятницю, 22 січня 2016 р.

День Соборності України

СОБОРНА УКРАЇНА ПОНАД УСЕ


Тобі, Україно, мій мужній народе,                 
Складаю я пісню святої свободи                            
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку
Аби ти щаслива була, Україно
Моя Батьківщино!

День 22 січня 1919 року ввійшов до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібранні було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
Саме до цієї знаменної події в Семенівській ЦРБ організовано книжкову виставку "Соборна і свята ти наша мати Україно", присвячено захід – історична панорама «День Соборності країни вустами історії"
 та проведено бібліографічний огляд літератури «Соборна Україна понад усе».
Цього ж дня, 22 січня у селищі Семенівка відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України.











Слова  вітань звучали з уст першого заступника голови райдержадміністрації Миколи Недюхи, голови районної ради Віктора  Юрченка,   громадського активіста Григорія Пипича, учасника подій Помаранчевої революції та Революції Гідності. Військовий комісар Семенівського РВК Анатолій Шевела вручив відзнаки начальника Генерального Штабу Збройних Сил України «Учасник АТО» нашим землякам. 

Відбулося покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку та стели Борцям за свободу України керівництво району за участю громадськості, представників політичних партій та громадських організацій, учасників АТО та волонтерів. Відбувся святковий концерт. Працівники ЦРБ  організували  флеш - моб «Україна Єдина». Учасники заходу переглянули книжково-ілюстративну виставку на якій представлено книги, що відтворюють  історичні подіі минулих років, а також події, які відбуваються на сході України сьогодні. Після більш ніж двох десятків років Незалежності, проблема соборності України є, на жаль, не менш актуальною в наші дні.
Дуже важкий час переживає народ України сьогодні. Зруйновані кордони у душах,  точиться боротьба за територію. Та ніколи не зруйнувати величної мети українського народу. Побудувати економічно й духовно багату, вільну й демократичну Україну. Світ підтримує курс України в Європу. Шлях не легкий, але сподіваємось що тільки разом, возз’єднавшись ми одержимо перемогу.




Немає коментарів:

Дописати коментар