понеділок, 13 червня 2016 р.

Презентація книги
















10 червня в Семенівській центральній районній бібліотеці відбулася Презентація книги Анатолія Івановича Пахомова «Сто байок від діда Толі».

До  літературної вітальні, прикрашеної  українськими рушниками та  квітами завітали гості та шанувальники творчості  письменника, поета, байкаря, сатирика та гумориста Анатолія Пахомова.
А.І. Пахомов – член Національної Спілки письменників України, Міжрегіональної Спілки письменників України, Міжнародного співтовариства письменницьких спілок, Полтавської спілки літераторів, Національної спілки журналістів України. Нині мешкає у Семенівці.

Народився  Анатолій Іванович 3 лютого 1942 року в м. Кременчуці на Полтавщині. Закінчив середню школу в м. Глобине, технічне училище в м. Охтирці, Полтавський сільськогосподарський інститут.
Працював будівельником, кіномеханіком, кур’єром - мотоциклістом, шофером, бригадиром, керуючим відділком, головним агрономом, помічником завідуючого сортодільниці.
З 1975 року він працював на журналістській роботі. Він член – член Національної спілки журналістів України, працював редактором нежалежної громадсько – політичної газети «Зоря Придніпров’я» на Глобинщині і з 1983 – 1987 роках редактором Семенівської газети «Комуністичним шляхом». Двічі обирався депутатом обласної ради.
Нагороди: дві почесні грамоти Полтавської обласної ради (2002, 2006рр.), Почесний знак НСЖУ (Секретаріат НСЖУ, 2007р.), Почесна грамота НСЖУ (Секретаріат НСЖУ, 2003р.)         
Перемоги: лауреат  і переможець Всеукраїнської літературної премії ім. Михайла Чабанівського(2013р.), Всеукраїнської журналістської премії «Золоте перо» (1994р.), Всеукраїнського конкурсу на кращу серію матеріалів з тематики безпеки дорожнього руху (1996р.), Всеукраїнського конкурсу на кращу публікацію з питань сучасності (1993р.), обласних конкурсів і премій – «Служимо народу» (1986р.), ім. Григорія Яценка (1990р.), ім. 100- річчя газети» Хлібороб» (1995р.), «На кращий журналістський доробок» (1993р.), «Перший репортер області» (1995р.), «Родина» (1994р.), диплом літературно - мистецької премії ім.. Володимира Малика (2006р.)

…Він пише так, як дихає,як відчуває, не лицемірить, не розшаркується, відкриває свою вистраждану душу… І не нав’язливо запрошує нас думати, як життя зробити кращим, щоб більше було радості і менше болю….»                                                                                                    
                                             Іван Перепеляк, заслужений діяч мистецтв України















Прекрасного погожого дня прозвучало багато вітань з нагоди виходу нової книги.
З вступним словом виступила директор Семенівської ЦРБ К. Яковенко. Працівник бібліотеки Л. Безсмертна розповіла про життєвий і творчий шлях  і запросила до слова Анатолія Івановича.

Автор нової книги розповів про написання книги і наголосив, що найважчим у виході книги є її видання.
Ця книга вийшла за сприяння селищного голови  Семенівскої об’єднаної територіальної громади Людмили Павлівни Милашевич, директора ТОВ «Агріс» Володимира  Миколайовича  Куцовола, сільського голови Броварок, Глобинського району, Олексія Вікторовича Пиркала. Саме для них звучали слова великої подяки від автора книги.
З вітальними словами виступили спонсори  Володимир    Миколайович  Куцовол, Людмила Павлівна Милашевич, а також  гості : голова  Весело-Подільської  сільської ради Інна Календар, начальник відділу культури, туризму та архіву Ірина   Удовиченко,поетеса  Віра Іванівна Таран, екскурсовод  районного  краєзнавчого музею Ліана Сіденко, Любов Мазанько, друзі та шанувальники байкаря.


Музичні вітання дарували вихованці Семенівської ДМШ: Маша Назаренко,Вікторія Проскурня, дует Діани та Ілони Міхно. Байки  автора  читав учень НВК №1 Антон Гиря, гумор читала учасниця художньої самодіяльності Любов Аркайкіна.
Самодіяльні композитори на тексти віршів Анатолія Пахомова створили кілька пісень, які здобули визнання:   «Зозуля», «Глобинський ліричний вальс» та інші.
 Пісня    « Зозуля»     акапельно прозвучала у виконанні тріо:  Марії Щербини, Надії Пахомової,  Надії Винниченко.    
Для  користувачів бібліотеки було влаштовано книжкову викладку «Байкар,поет, прозаїк»
Нова книжка Анатолія Пахомова йде в люди. До літератора, до вчителя, до бібліотекаря чи школяра. Все це закономірно, так має бути.



Семенівка  – лише цятка на карті  України , але як же вона болить авторові не втомленим патріотичним болем, - бо в ній, як у краплі роси, відбивається чи то сонце світанку, чи досвітні вічно хвилюючі зорі людських доль. Такий вже він, невпокійливий український поет – сівач й жнивар запашного рідного слова. …

Байка в засобах митця -
Куля снайпера – бійця.
В байки щонайшвидші дії
І по «літфармацевтії».
Уживайте проти зла,
Люди міста і села,
Почитайте в дружнім колі
100 байок від діда Толі.


Сьогодні ми мали  можливість торкнутися душею і серцем до творчості нашого земляка -
поета і прозаїка, байкаря, сатирика і гумориста  і побажати йому міцного здоров’я,  довголіття, великої творчої наснаги і миру.
Запрошуємо всіх бажаючи відвідати нашу бібліотеку та познайомитись з новою книгою Анатолія Івановича Пахомова.














Немає коментарів:

Дописати коментар