пʼятницю, 17 червня 2016 р.

Свята Трійця



Усі християни з нетерпінням чекають одне з найбільш світлих радісних свят на межі весни і літа – Святої Трійці, що прийшло до нас ще з дохристиянських часів. Дні напередодні Трійці називалися в народі Зеленими, так як у цьому святі тісно переплітаються язичницькі традиції і християнські канони.
Щоб більше дізнатися про це свято для користувачів Семенівської центральної районної бібліотеки влаштовано ілюстративно - книжкову виставку:

«В травах Храми, в травах хати,
  В травах Україна – Мати!»

Свою назву свято Трійці отримало, внаслідок зішестя на апостолів Духа Святого, обіцяне Ісусом перед вознесінням на небо. Зішестя Духа Святого було потрійністю Бога: світ творить – Бог Отець, від рабства нечистого спокутує людей – Бог Син, освячує світ – Дух Святий.

Згідно Біблії, Свята Трійця 2016 принесе людям дев’ять особливих дарів: чудеса, знання, віру, зцілення, тлумачення мов, пророцтва і мудрість, можливість розрізняти духів. У православних храмах в Україні, на честь Трійці організовується одна з найурочистіших та найкрасивіших служб. Після літургії починається велика вечірня, співаються стихири, священики читають спеціальні розлогі молитви про упокоєння душ покійних, порятунок тих, хто молиться і два канони співаються на утрені.


Під час святкування православної Трійці в 2016 році, слід прикрашати своє житло свіжими гілками клена, берези, верби, липи, квітами і травами. Крім цього, зберігся звичай, коли в церкву потрібно прийти з букетом трави або з зеленими гілками, слід відзначити, що цей звичай, має дохристиянські корені.

Вітаємо зі Святом Святої Трійці!


Немає коментарів:

Дописати коментар