понеділок, 22 серпня 2016 р.

Незалежній Україні - 25!

24 серпня 2016 року – Україна відзначає
  
25-у річницю Незалежності України!

Вітаємо всіх зі святом! 
«Україно, ти моя єдина, невмируща мати і любов»
В Семенівській  ЦРБ та бібліотеках району, відзначаючи ювілейну дату, було підготовлено та проведено  цикл заходів. «Найкраща країна - моя Україна» під такою назвою в бібліотечних закладах району було проведено літературно-музичну годину.
 В  ЦРБ влаштовано ілюстративну книжкову виставку – панораму «Усе це моя країна із гордим ім’ям Україна».    Для учнівської молоді  організовано подорож в історію «Багато є в тобі щедрот, моя Вкраїна чорноброва» та проведено бібліографічний огляд літератури  «Україно, ти моя єдина, невмируща мати і любов». Разом з користувачами  бібліотеки було влаштовано флешмоб.


25 років  для історії людської цивілізації це не багато. Для України з часу здобуття нею незалежності в 1991 році, ці двадцять п’ять  років умістили цілу епоху, наповнену подіями і процесами далеконосного значення.
Незалежність і державність зріли у глибинах нашої тисячолітнього минулого і проростали навіть у часи бездержавності, національного та соціального гніту. Наш народ пам’ятає і радість перемог, і гіркоту поразок, тріумфи і приниження, героїв і відступників. Особливо в цей день, день незалежності України, ми всі повинні глибоко усвідомлювати, що  сучасним і майбутнім поколінням належить завершити те, за що боролися кращі представники українського народу і за що гинуть  на своїй землі  сьогодні герої неоголошеної війни. І ця висока мета має додати всім нам сил і натхнення.

Незалежне життя – ось де справжня мета!
Тільки вірний орел вільним птахом літа…
Тільки вірний орел своє щастя кує,
Тільки вірний народ і бере і дає.
                                       О.Олесь.

Свою Україну любіть,
Любіть її... во время люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.


                                      Т.Шевченко

Немає коментарів:

Дописати коментар