понеділок, 6 лютого 2017 р.

Нові надходження


Шановні користувачі, до вашої уваги нові книги!
лютий 2017

26.89
Щербачов,В.В. Різновисотні українці [Текст]/  Валентин Щербачов.-К.: АВІАЗ, 2016.-304с.

Через призму 40-ка Гімалайських експедицій(а це 22 роки нашої історії) показано еволюцію світогляду українців, котрі прагнуть не лише фізичної активності,а й намагаються бути суспільно активними й небайдужими. Гори допомагають зарядитися творчою наснагою на нові звершення,змінюють точку зору в поглядах на природу.
У книзі лінія подорожей переплітається з долями людей і країн. Окрім гімалайських, описані ще й антарктичні експедиції





39.5(4УКР)
Згуровський, М.З. Київські політехніки біля витоків світової авіації, космонавтики та ракетобудування
[Текст]/Михайло Згуровський. - К.: НТУУ «КПІ»,Вид-во «Політехніка», 2016.- 400с.

Видання присвячене піонерам авіа - та ракетобудування, видатним представникам інженерної думки ХХ століття, чиї славні імена золотими літерами вписано в історію Київського політехнічного інституту. Матеріали, подані в книзі, впорядковано на основі циклу статей, опублікованих протягом останніх років у всеукраїнському тижневику «Дзеркало тижня» і можуть бути цінним джерелом інформації для вчених, викладачів, студентів та аспірантів, а також усіх, хто цікавиться історією науки і техніки.

66
Макіавеллі, Ніколо.  Державотворець [Текст]/ Ніколо Макіавеллі; переклад Валентини Балог.-К.: Арій,2015.-224с.-(Антологія мудрості).


"Державотворець" - це політичний трактат, який являє собою збірник правил успішної політичної діяльності, створений з історчного та практичного досвіду існування людської природи, що залишається незмінною за всіх політичних устроїв, які проходять природний цикл розквіту та занепаду.





71.4УКР
Донцов, Дмитро Іванович. Культурологія [Текст] / Д. І. Донцов. - Харків : Бібліоколектор, 2016. - 604 с. - (Дер-жавна програма "Українська книга")
Д. Донцов(1883-1973) - видатний український мислитель і публіцист ХХ сторіччя.
До видання "Культурологія" увійшли твори Дмитра Донцова,які великою мірою визначили історію та розвиток політичних ідей в Україні.











83.3(4УКР-4ПОЛ)

Микола Степаненко. Сучасні письменники Полтавщини [Текст]:довідник/Микола Степаненко. -видання друге, змінене і доповнене. - Полтава: ФОП  Гаража М.Ф., 2016.-112с.

У довідникові викладено коротку історію створення Полтавської обласної організації Національної спілки письменників, уміщено відомості про сучасних поетів, прозаїків, драматургів, публіцистів, критиків, літературознавців, які своїм життєвим і творчим шляхом пов’язані з Полтавщиною.








84(0)

Найдавніша література Шумеру,Вавилону,Палестини/пер. І. Франка,П. Куліша,І.Нечуя-Левицького,Лесі Українки,М. Москаленка; передм. та прим. В.А. Храновського; худож-оформлювач В.М. Карасик.-Харків:Факт,2016.-442с.
Шумер,Вавилон,Палестина... Тут почалась історія людства, історія цивілізації,саме тут люди створили перший міфопоетичний твір - епос про Гільгамеша, "предка-героя", в якому відобразився світогляд людини, її уявлення про світ та своє місце в ньому.

Дане видання містить найяскравіші зразки найдавнішої літератури : епос про Гільгамеша, поеми про створення світу та біблійний потоп, а також перли біблійної поезії в перекладі українських митців: І. Франка, П. Куліша, І. Нечуя-Левицького, Лесі Українці.

84.4УКР-4ПОЛ

Віценя, Л. Прости за все...Одинадцять сходинок у вічність [Текст]: Художньо-документальна повість. Вид. друге, перероб. і доповн./Лідія Віценя.-Полтава: Дивосвіт, 2016.-238с.
Повість про Сашеньку - юну надзвичайно талановиту художницю з Полтави,життя якої обірвалось тільки-но дівчина переступила поріг свого одинадцятиліття. Адресується дітям і дорослим.
Робота письменниці, публіциста, заслуженої журналістки України Лідії Віцені удостоєна обласної премії імені І. П. Котляревського та як соціально значущий проект опублікована за підтримки Полтавської обласної державної адміністрації й Полтавської обласної ради.

84.4УКР-4ПОЛ
Пилипенко В.А. Згадуючи пережите [Текст]/ В.А. Пилипенко.-Полтава:ТОВ «АСМІ»,2016.-146с.


Ця книга про спадкоємність п’яти поколінь однієї конкретної родини, конкретних людей,яким довелося жити і працювати в різних колективах,у різних умовах життя, у різній суспільно-політичній обстановці, про їхню спроможність реалізувати власні можливості, в подальшому формуванні своєї долі.
Цікавою і доступною мовою, на конкретних прикладах читач отримає для себе багато несподівано нової інформації і приємного задоволення від прочитаного.



84.4УКР6
Дочинець, М. Лис та інші детективні історії [Текст]/Мирослав Дочинець.-Мукачево: "Карпатська вежа", 2016.-356с.


Роман "Лис" лауреата Шеіченківської премії Мирослава Дочинця - про чоловіка незвичайної долі й унікального хисту,який шукає в провінції свої загублені сліди, а знаходить сенс життя, нові цінності й нове кохання. Роман читається одним подихом, залишаючи відчуття подарованої долею любовної пригоди. Тут є все шляхетний стиль, тонка дотепність, призабутий романтизм, детективна інтрига, розсипи мудрості, непідробна читабельність. Інші детективні історії обєднані одним головним героєм -слідчим Правиком,який, шукаючи злочинні сліди, водночас шукає сенс життя, міру справедливості і милосердя.



84.4УКР-4ПОЛ
"Добрий день хай буде Вам..."[Текст]: Листи до Феодосія Рогового.- Полтава: "Дивосвіт", 2016.-420с.

Книга «Добрий день хай буде вам...» продовжує серію матеріалів із життя і творчості лауреата Національної премії України імені Т.Г. Шевченка Феодосія Кириловича Рогового (1925-1992), доповнює раніше видані збірники його щоденників і записників «Я світові потрібен як приклад, як можливість» (2009) та його листів «Удосвіта, коли не спалось» (2009). В ній зібрані листи до Ф.Рогового від О.Твардовського, Б.Олійника, П.Ротача, Г.Тютюнника, І.Бокого, Ю.Мушкетика, С.Жураховича та ін.





84.4УКР6
Дочинець, Мирослав. Многії літа. Благії літа [Текст]/ Мирослав Дочинець.- Мукачево: "Карпатська вежа", 2015.-147с.


  "Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона - як жити Довгий в щасті и радості" - неординарний бестселер, "тиха" сенсація, книга, продана неймовірним для України тиражем в 200 тис. Екземплярів. І все це абсолютно без рекламної підтримки, скандалу і гучного PR-акції. Некомерційне "довге" назва, непоказна обкладинка, важко визначається жанр, тема - як жити довго і щасливо, але таких книг тисячі ...
Який же секрет успіху "Многії літа. Благії літа ..."? Як виявилося, це її щемлива простота і мудрість думки, цінність і легкість рекомендацій 104-річного карпатського старця, який навчився жити правильно як духовно, так і фізично. Ця по-справжньому світла книга належить до тих небагатьох, які хочеться перечитувати і кожен раз виходить в ній побачити щось нове і важливе.
Ця добра і доступна книга стане чудовим подарунком як Вашим близьким, так і друзям. Як говорилося на обкладинці одного з перших видань книги "Книга, яка передається з рук у руки ..." і це дійсно так.

84.4УКР6

Іваничук,Роман. Дороги вольні і невольні [Текст]:Щоденники 1991-1994/Роман Іваничук; упоряд.В.В. Габор: худож.- оформлювач Л.П. Виговець.-Харків: Орбіта, 2016.- 555с.


 Видання «Дороги вольні і невольні. Щоденники. 1991–1994» структурно складається з двох книг: «Благослови, душе моя, Господа!..» та «Мандрівки близькі і далекі». У них синтезовано жанри подорожнього нарису й політичного щоденника, а також активно осмислюються події минулого і сучасного України.
Перша книга щоденників охоплює кульмінаційний період боротьби за Українську державу. У ній міститься величезний пласт історичного матеріалу, що стосується як біографії автора, так і долі України, її провідних діячів, літераторів.
У другій книзі її структурним стрижнем є опис подорожей, здійснених автором упродовж життя. Ці подорожі з історії обернені в сучасне, наповнені публіцистичним матеріалом, є підставою для медитацій, роздумів і узагальнень про долю України, український національний характер, боротьбу нашого народу за свою свободу, що завершилася створенням власної держави.

Щоденники є підсумком у доробку Р. Іваничука, містять його багаторічну працю документального відтворення епохи.
84.4УКР6
Іваничук,В.І. Четвертий вимір; Шрами на скалі [Текст]: романи/ Роман Іваничук; худож.-іл. С. В. Кривенченко; худож.-оформлювач І. В. Осіпов.- Харків: Орбіта, 2016.- 447с.

«Четвертий вимір» — твір, за який письменник був удостоєний Національної премії ім. Т. Шевченка, присвячений Миколі Гулаку, другу і соратнику великого Кобзаря, відомому математику, юристу, перекладачу–поліглоту, котрий володів майже двадцятьма мовами, людині, яка після ув'язнення в Шліссельбурзькій фортеці за свою діяльність у Кирило–Мефодіївському товаристві не мала права повернутися в рідну Україну.
 У романі «Шрами на скалі» розповідається про останні роки Каменяра — видатного українського письменника Івана Франка, 150–ту річницю з дня народження якого відсвяткували у 2006 році.

84.4УКР6

Катастрофа і тріумф. Історії українських Героїв [Текст] / за ред. Л. Івшиної ; упоряд. М. Семенченко. - 2-ге вид., перероб. - Київ : Укр. прес-група, 2016. - 296 с. - (Бібліотека газети "День").
"Ця книга — про тих, хто пішов боронити нашу землю та зберігає єдність країни. Про тих, хто робив героїчні вчинки, просто добре виконуючи свою роботу і залишаючись вірним присязі. Вона — про силу, волю, мужність. Про Героїв. Тих, хто загинув, і тих, хто вижив, пройшов, пережив. За час війни на сході «День» зібрав і опублікував стільки історій, що вистачило б на кілька томів. І ми продовжуємо їх записувати. Тут ви можете прочитати знакові історії про знакові події цієї неоголошеної війни на Донбасі. Можливо не всі вони припадуть вам до душі, але ви вже ніколи не бачитиме війну абстрактною і далекою, навіть якщо живете за тисячі кілометрів від неї і вам не чутно «Градів»...

84 (4УКР6-4ЛУГ)6

Торба В. Я – свідок. Записки з окупованого Луганська[Текст]/Валентин Торба. – К.: Українська прес – група, 2016. – 384с.
У книжці зібрано спогади, фрагменти щоденника та статей у «Дні», які із окупації для автора стали вікном в Україну. Інколи без світла, інколи без надії на звільнення, інколи без можливості повідомити про себе з тенет заблокованого міста, яке перетворилося на пастку. Та він був переконаний, що читачі в Києві чи Одесі, Харкові чи Львові мають зсередини бачити, як Зло розпинає схід нашої країни. Не лише заради фіксації, не тільки для розсмоктування гарячих подробиць, а насамперед для правильних висновків. Це та книга, типографська фарба якої пахне кров’ю і просякнута слізьми. Вона розповість про втрату і біль, про героїзм і безпорадність, про те, що довелося пережити українцям на Донбасі і що ще доведеться нам винести. Зрештою до чого ми маємо бути готові...

84.4УКР6
Кокотюха, Андрій.Різник із Городоцької [Текст]/Андрій Кокотюха.-Харків:Бібколектор, 2016.-250с.



Львів, 1913 рік. Напередодні Різдва жорстоко вбито кількох дівчат легкої поведінки. Газети дали невловимому вбивці прізви­сько — Різник із Городоцької. Але кримінальна хроніка та інші сенсації більше не цікавлять уже відомого читачеві львівського адвоката Клима Кошового. У нього життя налагоджується: він має адвокатську практику, заможну клієнтуру, повагу в суспільстві й наречену — відому акторку театру і кіно. Та захищати хворого юнака, якого підозрюють у жорстоких вбивствах, Кошовий усе ж таки погоджується. Програти він не може, а перемога — це додаткова й гучна реклама. Але щойно невинний виходить на волю, на Клима починається справжнє полювання. Щоб урятувати своє життя, йому треба якнайшвидше знайти Різника. Так починаються пошуки, котрі приводять Кошового та його друга Йозефа Шацького в стіни психіатричної лікарні, відкривають світ львівських повій і таємниці хворих душ. Клим не знає, як Різник змінить його життя. І тим більше не уявляє, що ця справа підніме завісу над однією з таєм­ниць впливової красуні Магди Богданович…
84.4УКР6
Крим, який ми любимо[Текст]: Антологія.-К.: "ПУЛЬСАРИ", 2016.- 600с.


До тематичної антології ввійшли твори про Крим як класиків української, кримськотатарської літератур (частково – російської, коли ім’я автора особливим чином пов’язане з Кримом), так і наших сучасників. Критерієм добору упорядника було розмаїття, цікавість і, головне, порух любові до кримської землі авторів, котрі репрезентують усі куточки України. Перевагу надано творам, які оспівують красу й природу Криму, однак знайшлося місце й для тих авторів, які відгукнулися на факт окупації Криму гострим словом публіцистичного звучання.
Тексти (поезія, проза, публіцистика, дорожні нотатки) подано українською, кримськотатарською та російською мовами.

Видання адресоване всім, хто любить Крим і щиро переймається його долею.

84.4УКР6
Любка, Андрій. Карбід[Текст]: роман/Андрій Любка.-Чернівці:Книги -ХХІ, 2015.-288с.


Події пригодницького роману "Карбід" розгортаються впродовж паркого й тривожного літа 2015 року, коли у вигаданому містечку Ведмедів група ентузіастів вирішує збудувати Фонтан Єдності з Європою. Навіщо їм фонтан, чому за ними в'язниця плаче і за скільки в Україні можна придбати людську нирку - про все це автор пише з гумором і добірним песимізмом. у цій книжці є сливовиця, рибалки, гробар, сімнадцять розділів, спокуслива й хтива жінка, кілька вбивць, корумпований мер, геніальна ідея, Тиса і безнадія. Натомість у ній немає шенгенських віз, відповідей на всі запитання, кулінарних рецептів і порад, як розбагатіти. для найширшого кола читачів.


84.4УКР6
Незалежність України [Текст].-К.:Мамине сонечко,2016.-48с.

Книжку випущено на замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України за програмою "Українська книга" 2016 року.






84.4УКР-4ПОЛ
Пономаренко,Л.Нехворощ [Текст]: Новели та повість /Любов Пономаренко.-Полтава: "Дивосвіт, 2016.-192с.

Проза відомої української письменниці з Полтавщини, члена Національної спілки письменників України Любові Пономаренко відповідає світовим взірцям символіко-психологічного письма і не залишить байдужим сучасного читача. Твори письменниці друкувалися німецькою, японською, сербською та білоруською мовами.
У повісті «Нехворощ» дві самотності долають простір і позапростір назустріч одна одній, мають зазирнути в серце темряви і світла, щоб збагнути, що «дім людський не на Землі, а в душі» і «кожен має здобути свій дім».

Також до збірки увійшли півтора десятка оповідань, сюжетною лінією яких є мандрування людини від смутку до смутку та, попри все, здатність боротися, підніматися з попелу і йти далі.


84.4УКР6
Сенцов,Олег. Купите книгу - она смешная[Текст]/Олег Сенцов; сост. А.А. Паленчук; худож.-оформитель Л.П. Вировец.-Харьков: Фолио, 2016.-219с.


Цікаво, а що зробили б ви, якби з'явився, ну, скажімо, Хтось і запропонував би згадати одне - тільки одне! - Бажання, яке виповниться? Герої цього роману думають не довго, тому як вважають цю пропозицію простим жартом. Ось і замовляє один вагон алмазів, другий - ціле поле конопель, ну а третій ... З третім складніше, адже він чомусь дуже серйозно поставився до такої неймовірної пропозиції.

Почитайте цей роман і ви зрозумієте (втім, як і наші герої), що є дещо цінніше, ніж алмази. Так, і ще: ніякого повчання, ніякого моралізаторства, ніяких висновків в тексті ви не знайдете. «Купіть книгу - вона смішна» - це той випадок, коли назва твору абсолютно точно відображає його зміст: Це дуже веселий, дуже смішний, дуже легкий для читання "ненауково-популярний роман з елементами гумору".

84.4УКР6
Тисовська,Наталя. Секрети старої стрільниці[Текст]/ Наталя Тисовська.-К.: Наш час, 2016.-256с.
Творчу студію «Ґвалт» збурило надзвичайне повідомленнячетверо друзів-студійців отримали ґрант на зйомку анімаційного фільму «Характерник», присвяченого кошовому отаману Івану Сірку. Але під час презентації проекту сталося лихо — раптово і загадково помер історик, який консультував ґрантерів щодо написання сценарію. Чи не може ця смерть бути пов’язана з таємницею, яку свого часу забрав у могилу Іван Сірко?




84.4УКР6

Ульяненко,Олесь. Вогненне  око [Текст]/ Олесь Ульяненко.-Харків: Бібколектор, 2016.- 313с.

У романі "Вогненне око" із вражаючою достовірністю зображено цинічний і жорстокий абсурд української дійсності 90-х років минулого століття. Це і всепереможні у своєму безглузді і жорстокості злочинські брати Роздайбіди, і не менш злочинний міліціонер Гільмедов. і представник корумпованої верхівки полковник Кравченко. Це твір про злочин і безкарність, в якому із жахливими подробицями змальована "нечистота та розклад людського буття".



84.4АВС

Рот,Йозеф. Сто днів. Левіафан[Текст]/  Йозеф Рот; пер.з нім. П.В. Таращука; худож.-оформлювач О.А. Гугалова.-Харків: Бібколектор,2016.-236с.



Йозеф Рот (1894, Броди, Галичина – 1939, Париж) – австрійський письменник і журналіст, один з найвизначніших німецькомовних авторів першої половини ХХ століття, чиї твори увійшли до скарбниці світової літератури. Більшість його романів екранізовано. «Сто днів» (1935) – єдиний історичний твір письменника, де на тлі вбивчого безумства імператора Наполеона I подано разюче зображення трагедії малої людини, – а водночас і цілого покоління! – що беззастережно вірила в проголошені ідеали. «Левіафан» (1940) – один з останніх творів Йозефа Рота, що вийшов друком уже після смерті автора й зображує нині втрачений світ єврейських громад Галичини та Східної Європи.

84.7СШАРенд А. Чоловік, якого я купила [Текст]: з ранніх творів / Айн Ренд; [пер. з англ. В. К. Горбатька; авт. передм. Л. Пейкофф]. - Харків: Фоліо, 2016. - 475 с. - (Карта світу).


Ця книга познайомить читачів з творами Айн Ренд 1920-1930-х років, котрі не були опубліковані за її життя. Серед них: "Чоловік, якого я купила" - перше оповідання, написане письменницею англійською мовою у рік, коли вона прибула в США і ледь могла говорити англійською; повість "Червоний пішак", де авторка, розповідаючи про стосунки між жінкою та двома чоловіками, вперше порушує тему свободи особистості й диктатури держави (події відбуваються в Росії); п'єси "Ідеал" і "Подумай добряче", для яких характерний швидкий розвиток подій та зовсім несподівані повороти сюжету; уривки з філософського роману "Джерело", що не ввійшли в остаточну версію твору, який став культовим. Завдяки цим раннім творам письменниці можна простежити, як розвивались літературний талант і філософські погляди Айн Ренд.

85.37
Підлужна, А.А. Код Володимира Дахна [Текст]/  Алла Підлужна.-К.: АВІАЗ,2016.-144с.

У книзі йдеться про життєвий і творчий шлях класика українського анімаційного мистецтва, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка, члена Національної Спілки кінематографістів України, єдиного серед вітчизняних режисерів-аніматорів народного артиста України, Володимира Авксентійовича Дахна (1932-2006 рр.)
     Творчий доробок В. Дахна становить 53 мультфільми, у них він виступив як аніматор, сценарист і художник. Він є режисером-постановником повнометражного вітчизняного анімаційного фільму "Енеїда". Найбільш знаний за створеним мультиплікаційним серіалом про козаків Тура, Грая та Ока.

     Вісім фільмів серіалу - "Як козаки куліш варили", "Як козаки у футбол грали", "Як козаки наречених виручали", "Як козаки сіль купували", "Як козаки олімпійцями стали", "Як козаки мушкетерам допомагали", "Як козаки інопланетян зустрічали", "Як козаки на весіллі гуляли" завоювали величезну любов глядачів, здобули широку популярність в Україні й в усьому світі. Розрахована на широке коло читачів.
92
Онацький Є. Д. Українська мала енциклопедія [Текст]: у 4 т. / Євген Онацький; упоряд. та наук. ред. С. Білокінь. - 2-ге вид., уточн. - Київ: Пульсари, 2016 - .
Т. 1: А-І. - 2016. - 562 с.

 «Українська мала енциклопедія» — авторський твір професора Євгена Онацького. У ньому потрактовано теми переважно суспільних наук, оскільки вони торкаються проблем української духовної культури — етики, релігії, суспільної психології і філософії, вірувань, забобонів, символіки, народної творчості, історії, літератури. У першому томі подано 1910 статей. Енциклопедія розрахована на широке коло читачів.





Серед художніх творів для користувачів дітей пропонуємо переглянути книгу

 Кашницький, Микита.Уроки мужності [Текст]: збірка/ Микита Кашницький.-К.: Самміт –Книга,2016.-35с.
Наше майбутнє - з нашою країною.
Ми спокійні за неї, тому що любимо
свій край і віримо в себе.
Ніхто не зможе любити Україну
сильніше за нас. І нікому, крім нас, не
подарує наша земля стільки свого
тепла, любові й турботи.
                              Микола Кашницький

Збірка "Уроки мужності", яка розрахована на дітей та підлітків. Збірка складається із 5 невеликих оповідань: 2 - з історії стародавніх часів, 3 - з історії України.







“Хотілось видати щось таке, що має відношення до сьогоднішньої ситуації. І за півроку я видав збірку з 5 історичних подій, які, на мій погляд, ілюструють тему мужності, щирості, людяності, патріотизму. Я поставив перед собою завдання дослідити чому люди роблять мужні вчинки, навіщо вони готові витрачати вільний час, ризикувати здоров’ям і життям. І я для себе відповідь знайшов”, - розповідає письменник.
 Запрошуємо до читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар