середу, 1 лютого 2017 р.

Нові надходження- тематичні новинки


63.3(4УКР-4ПОЛ)
Бобрищев, Костянтин.Війна і мип:Фотопоема.-Полтава:ТОВ "АСМІ",2016.-253с.

Цю книгу склали світлини, зроблені відомим українським фотографом Костянтином Бобрищевим. Його фотороботи експонувалися майже у тридцяти країнах світу, в столиці України та в усіх її обласних центрах. Він - володар найпрестижніших міжнародних нагород багатьох світових фотосалонів та конкурсів, які проводилися під патронатом Міжнародної федерації фотомистецтва при ЮНЕСКО.Характерно, що всі знімки, які увійшли до книги, чорно-білі. Лише такі знімки, вважає автор, можуть по-справжньому передавати всю глибину кольору та відтінків,відобразити всю гаму емоцій людини.

Сам автор про цю книгу говорить так:"Ця книга про війну і мир. У ній чорне переплетене з білим, а біле з чорним.У пошуках необхідних кадрів,як у зоні бойових дій, де земля змішувалась з небом, вода з кров'ю, життя зі смертю, так і в інших куточках країни, де люди, в одну мить опинившись втягнутими в цю страшну трагедію,продовжували жити безтурботним життям, я об'їздив усю Україну. При цьому лишаюсь невпевненим, що справився із поставленим завданням до кінця, хоч і докладав усіх зусиль, аби кожний знятий кадр був максимально правдивим і реалістичним. І головне - залишився у пам'яті кожного, хто його бачить, назавжди.Щоб потім,через багато років, заглядаючи до цієї книги, читач упізнав у ній не лише себе, а й своїх близьких, яким доля послала таке тяжке випробування".

63/3(4УКР-4ПОЛ)
Богдан,В. Про наболіле
[Текст]: збірка/Василь Богдан.-Полтава:Копі-центр,2016.-194с.



Збірка охоплює широкий спектр проблем, пов'язаних із українським державотворенням, забезпеченням національної безпеки країни, боротьбою із корупцією, стратегією ефективної відсічі агресії Росії проти України та антидержавному  заколоту проросійських терористичних бандформувань на частині фактично окупованих територій Донецької і Луганської областей. Включає в себе бачення автора відносно подальниш дій офіційного Києва і зарубіжних партнерів України стосовно відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.
63.3(4УКР-4ПОЛ)
Ревегук,В.Я. Національне відродження полтавського краю:тернистий шлях до свободи[Текст]: монологія/ Віктор Ревегук.-Полтава: ТОВ "АСМІ", 2016.-183с.



У монографії йдеться про появу на Полтавщині перших українських політичних партій (РУП, УСДРП, УПСР) і культурно-просвітницьких товариств в древолюційний час та перші роки радянської влади. Громадські товариства, які сприяли національному пробудженню краю та участь полтавців в Українській революції. Та про українське життя у міжреволюційний період.


63.3(4УКР)
Мицик Ю.А. Чигирин -гетьманська столиця [Текст].- К.: ТОВ "Видавництво "Кліо", 2016.-392с.Видання є першим узагальюючим дослідженням з історії гетьманської столиці -Чигирина, з яким пов'язані часи Національно-визвольної війни українського народу 1648-1658 рр. часи Руїни та гайдамацького руху.





63.3(4УКР)6
Повернення в Царгород / За загальною редакцією Л. Івшиної. – Видання перше. – К.: ТОВ «Українська прес-група», 2016. – 496 с.

За словами Лариси Івшиної:
«Книжка “Повернення в Царгород”, хоч і стосується подій тисячолітньої давнини, виглядає на сьогодні гостро актуальною. Адже вона не про те – “бути чи не бути?” Зрозуміло, бути! Але – “ким бути?”, “якими бути?”
Давно вже не новина, що Україна – не Росія. Про це – всі наші попередні книжки. А топ-новиною для багатьох стане те, що Росія – не Русь.
“Повернення в Царгород” – це інтелектуальний “аперитив”, який розпалює потребу пізнання і вивчення Сходу, осмислення наших відносин з Туреччиною, з Кримським ханством, зі світом величної Візантії, які було штучно загальмовано. Натомість нам був нав’язаний “Бермудський трикутник” замкненого простору, де ми спілкувалися зі світом через посередників.“Повернення в Царгород” – це “ключі” від нашої суб’єктності, самобутності, від нашого справжнього місця в Європі і світі. Загублені, вони лежали та чекали, коли ми потрудимося їх підняти і не побоїмося ними скористатися… Цей час настав».

63.3(4УКР-4ПОЛ)
Чорнобиль-30: Книга слави і памяті. Полтавська область.-Полтава:Копі-центр, 2016.-1256с.

За словами Олександра Білоуська-“Книга була приречена на успіх. Вона присвячена нашим землякам – героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС. Понад 18,5 тисяч імен полтавців-чорнобильців, вписані на сторінки цього видання. Книга містить і важливі документи того часу, і спогади наших героїв. Розділи доповнюють блоки чорно-білих та кольорових ілюстрацій. Окрім того, у виданні йдеться й про діяльність громадських організацій чорнобильців та відзначення 30-ої річниці ліквідації аварії на ЧАЕС. Це, дійсно, книга пам’яті і слави”. 




63.3(4УКР)
Чухліб Т.В. Гетьмани України: війна, політика, кохання.-К.: Арій, 2016.-480с.
Хто вони, гетьмани України, — грізні козацькі ватажки, вожді опозиційних до будь-якої влади розбійницьких ватаг, степові «польові командири» чи хитромудрі правителі держави? Скільки їх було в історії нашої країни? Хто був першим у гетьманській когорті? Коли на українських землях з’явилося слово «гетьман» і що воно означало? Як змінювалося становище володарів гетьманської булави протягом різних історичних періодів? Яким було приватне та повсякденне життя гетьманів, їхніх дружин і родин? Відповіді на ці та інші цікаві питання допитливий читач знайде у цій книзі.



63.3(4УКР)
Стамбол І.І. 
Іван та Юрій Липи [Текст] / І. І. Стамбол, С. В. Кучеренко. - Харків : Бібколектор, 2016. - 121 с.
 
Видання підготовлене одеськими істориками в рік подвійного ювілею українських письменників-лікарів Івана Петровича Липи(1865-1923) та Юрія Івановича Липи (1900-1944), містить нові факти громадської, політичної, літературної та культурної діяльності батька і сина, знайдені у документах, творах, листах і спогадах Лип та їх сучасників.




Немає коментарів:

Дописати коментар