понеділок, 10 квітня 2017 р.

Нові надходження

84.4УКР6
Андрухович,Юрій. Лексикон інтимних міст [Текст]: довільний посібник з геопоетики та космополітки/ Юрій Андрухович.- Чернівці:
Meridian Czernowitz,2016.– 436 с.


"Лексикон інтимних міст" – найбільший за обсягом твір Юрія Андруховича. Автор розповідає нам 111 історій про 111 міст, в яких він пережив щасливі й не дуже, але завжди інтимні – у широкому значенні цього слова – пригоди.







84.4УКР6
Винничук, Ю.П. Весняні ігри в осінніх садах [Текст] : роман / Юрій Винничук. – Харків: Фоліо, 2016.–313 с.

Роман «Весняні ігри в осінніх садах» переміг 2006 року в номінації «Книга року ВВС». Це глибоко інтимний і відвертий твір, в якому зі зворушливою проникливістю постають одвічні проблеми Любові й Смерті. Тема кохання і пристрасті займає тут провідне місце. Але пристрасть, яка спонукає до самогубства, зумовлює і своєрідну композицію твору: навколо головного героя групуються інші герої — його коханки. Інтимне життя автора постає перед читачем голе, відверте й чуттєве. Але поява ще однієї героїні Мар'яни і несподіваний фінал змушують читача поглянути на роман з іншого кута зору.
84.4УКР-4ПОЛ6
Вишневський,Януш-Леон. Самотність у Мережі [Текст]:: роман/ Януш-Леон Вишневський; пер.з пол. Ольга Кравець.-К.: РІДНА МОВА,2016.-424с.


«С@мотність у Мережі» — це історія віртуального кохання, що стала реальністю. Герої роману зустрічаються в інтернет- чатах, обмінюються еротичними фантазіями, розповідають історії зі свого життя. Зустрінуться вони в Парижі, подолавши не одне випробування, але головним випробуванням для кохання стане сама зустріч...




84.4УКР6
Волков,Олексій. Вовчий місяць [Текст]: роман/Олексій Волков.-К.: Нора-Друк,2016.-464с.- (серія «Морок»)

Герой роману «Вовчий місяць», колишній вчитель історії, під Новий рік в глушині українських лісів відкопує унікальну знахідку. В цей же час один з найвпливовіших магнатів Південної Америки таємно вирушає в Україну, де на момент його приїзду скоєно кривавий резонансний злочин – масовий розстріл людей. Не пов´язані, на перший погляд, між собою події стають основою карколомного сюжету, де головний герой змушений протистояти цілому світу. Проти нього безжальна корумпована система, готова в будь-який момент знищити непокірну людину, яка, ніби скабка на гладенькій дошці, заважає усім. Чи можливо перемогти в такій ситуації?


84.4УКР6
Гаврилів,Тимофій. Де твій дім, Одіссею? [Текст] : Поема/Тимофій Гаврилів.-Львів: Видавництво Анетти Антоненко, 2015.-216с.

Світ зазнає докорінних змін, і сьогодні в ньому ніщо вже не таке, як учора. Вирушаючи в подорож, герой не підозрює, що опиниться в центрі зіткнення культур і цивілізацій. «Де твій дім, Одіссею?» - про Віру, Надію і Любов, зближення та розлуку, пошуки і впізнання, примарне і справжнє.






84.4УКР6
Забужко, Оксана . «І знов я влізаю в танк…» [Текст] : вибрані тексти 2012-2016: статті, есе,  інтерв’ю,   спогади / Оксана Забужко . – К.: Видавничий Дім  «КОМОРА», 2016.– 414 с.

  Нова збірка актуальної публіцистики відомої письменниці — це книга для тих, хто не уникає чесних відповідей на нагальні питання і переймається викликами, які ставить перед українцями сьогодення. Тут ідеться про химери «поневоленого розуму» та про нові маски й форми, яких набуває в епоху мас-медіа давня війна, про пошук героїв, про знакові постаті й тексти, а зрештою про те, як гідність і спротив нав’язаним правилам гри дають нову надію європейській цивілізації. Це ексклюзивний репортаж із гарячих точок інформаційного фронту, де триває боротьба з забуттям і байдужістю, які мало не коштували нам держави. 
  

84.4УКР6
Заманова,Тамара.Отаман Гамалія [Текст]: Оповіді про козацьку бувальщину для дітей/ Тамара Заманова.- К.: ПП «Агентство по розповсюдженню друку», 2016.- 88с.

Яскраве, ілюстроване видання доступною для дітей мовою розповідає про отамана Гамалію – мужнього патріота, борця за свободу,захисника рідної землі, рятівника знедолених і скривджених, який був справжнім лідером. Саме він очолював походи козаків проти турків. Під його керівництвом козаки визволяли братів – невільників.
             Сторінки книги розповідають про цікаве, сповнене несподіванок, яскраве життя козацького ватажка, оспівуючи його велетенську силу, оповідаючи про те, яким турботливим отаманом він був, як по-батьківські піклувався про своє військо. За це козаки віддячували йому щирою любов’ю.
          Сміливість Гамалії, його талант воєначальника і відданість козацькій громаді здобули йому славу «на весь світ великий, на всю Україну».


 84.4УКР6
Мельник, Ярослав. Маша, або Постфашизм [Текст]:роман/Ярослав Мельник.-Львів: Видавництво Старого Лева,2016.-288с.

Новий роман Ярослава Мельника закидає читача в так зване постісторичне і постфашистське суспільство кінця ХХХІХ століття, яке переживає часи тисячолітнього благоденства, розв’язавши всі свої проблеми. Люди насолоджуються життям, а всю примітивну фізичну роботу за них виконують «людиноподібні тварини» — стори. Вони ж є головними «постачальниками» м’ясо - і молокопродуктів для «високоморальних» членів «постгуманістичного» суспільства-країни — планетарного Рейху.

На цьому тлі розгортається безглузда історія кохання «людини» Дмитра та «стори» Маші, які, зрештою, разом з групою своїх товаришів-щасливчиків-бунтарів стають на шлях втечі з суспільства «переможного постфашизму» у майбутнє — в… 2000 рік!


 84.4УКР6
Положій, Є.В. Мері та її аеропорт[Текст] : Роман  /Євген Положій. – Харків: Бібколектор, 2016.– 282 с.

Одвічні нескінченні суперечки між прагненням суспільства нівелювати особистість та внутрішню свободу, між коханням та бажанням помститися коханню, між мріями жінки створити аеродром — надійний і стабільний, та прагненням чоловіка використати цей аеродром лише як злітну смугу… Ця історія про Германа та Мері — про те, як легко можна втратити кохання і як важко звільнитися потім від нього; про те, як швидко руйнуються, здавалося б, непохитні зовнішні світи, лишаючи порожнечу, і якими міцними інколи виявляються начебто ламкі внутрішні світи героїв… Захоплююча, інколи смішна, інколи сумна книжка, в якій, як і в житті, щастя обов’язково є — бо його не може не бути.

 84.4УКР6
Процайло, А.Я. Мер сидить на смерті [Текст]/Андрій Процайло; худож.-оформлювач О.Д. Кононученко. - Харків: Фоліо, 2016. - 266с.

Андрій Процайло (нар. 1975 р.) - український письменник, лауреат міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова - 2014" (друга премія). Народився в селі Липники на Львівщині. Закінчив Самбірське педагогічне училище, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Львівський державний аграрний університет, Український Вільний Університет (Мюнхен, Німеччина). Мешкає у Львові. У видавництві "Фоліо" 2014 року вийшов друком роман письменника "Привид безрукого ката".

Мер Львова осідлав смерть і дійняв її до живого. Бо вона й гадки не мала ділитися своїми секретами. Хотіла взяти місто тихо і без проблем. Адже 15 квітня 2015 року - час змови! Місто Лева, стародавній прекрасний Львів, має померти - так вирішили привиди! Гіршої біди місто не знало від заснування. Чому його потайки від людей треба стерти з лиця землі і хто в цьому винен - проблема не лишень українського красеня. Леву Безрукому знову доводиться рятувати світ. І це не перебільшення. Бо ціною тепер є не тільки звільнення однієї неприкаяної душі. На шальках терезів - свобода! Пітьма прагне раз і назавжди вкрасти в світу сонце!..
У час, коли Земля нарешті усвідомила, що її епіцентр - Україна, це не дивина...


 84.4УКР6
Горовий, Руслан. Ген воїна [Текст] : повісті,оповідання/ Руслан Горовий. – Львів: Кальварія, 2014. —  160 с. 

«Ген воїна» розпочинається з історії військового пілота у зоні АТО (оповідання «Нижче неба»), а завершується історією сучасної спецоперації в зоні відчуження ЧАЕС за участі спецпризначенців із України та Росії та розкриває нову правду про людство (повість «Ген воїна»). А між ними на вас чекають історія кохання сільського електрика та залізничниці-практикантки на провінційному залізничному переїзді (оповідання «Переїзд») та історія блогера і його розслідування таємниці загибелі своїх батьків через багато років потому (повість «Буенос діас, чіка»). 

84.4УКР6

Капранови, Брати. Забудь-річка [Текст]: Роман/ Брати Капранови. -К.: Нора-Друк, 2016.-544с.


Троє молодих людей завдяки гримасі долі потрапляють на війну під одним іменем – Степан Шагута. Комсомолець воює у дивізії «Галичина», син офіцера УНР – у Червоній армії, а польський жовнір – в УПА. Багато років по тому випадково зустрічаються двоє їхніх нащадків і між ними спалахує кохання. Герої ведуть родинне історичне розслідування трьох доль, які переплуталися і стали фактично однією потрійною долею – долею українця у Другій світовій війні.
Назва роману походить від старого язичницького символу – Забудь-річки, що розділяє світ живих та світ мертвих. Перелітаючи через неї, душа забуває все, що з нею було раніше. Саме така Забудь-річка протікає між поколіннями у кожній українській родині.


84.4УКР6
Михед,Олександр. Астра [Текст]:  роман/Олександр Михед.-Львів6Вид-во Анетти Антоненко,2015.-212с.

«Астра» — це захоплива історія життя Віктора Варецького, розказана ним самим. Історія пошуку відповідей на запитання, які краще не ставити. Пошук правди, на шляху до якої губиш усіх, кого любив. І розумієш: усе вигадка, все ілюзія. Мандрівка дорогою, що веде серце темряви, в основу світобудови.






84.4УКР6
Самойленко В.М. Час розкидати каміння  [Текст]:  Роман/ Володимир Самойленко.-К.:Ніка-Центр, 2015.-168с.

Як складно подеколи буває відділити сьогодення від днів минулих… Хтозна, як пройде зустріч колишніх друзів, та й чи відбудеться вона взагалі?.. Хтозна… Чи прийшов час збирати каміння?.. А якщо так, то де його шукати – це каміння? На теренах Батьківщини чи в спекотній Африці? А може, у власному майбутньому? Питання, питання… Де знайдеш на вас відповіді та чи потрібні вони?.. Ні, не дійшов остаточного висновку щодо цього вчений-історик – головний герой напрочуд тонкого роману «Час розкиданого каміння», роману, який занурить вас у минуле, у бурхливі дев’яності, й виштовхне у цинічних двохтисячних. За одну добу наш герой пройде щонайменше два шляхи, які то йдуть паралельно, то перетинаються, а то й розходяться, щоб більше не зійтися. Друзі, однокласники, вороги. Кумедні сучасні реалії, не менш кумедні, а подеколи й трагічні події минулого. Скажені авантюри, пристрасті, зради. Каміння, каміння, каміння… Чи прийшов час його збирати, чи, може, той час ще попереду?..
 
                     
84.4УКР6
Трохимович,В.М. Любов на лінії вогню[Текст]: оповідання / Васіліса Трофимович. – Харків: Фоліо, 2016.– 153 с.    
   
  Автор книги колишній  прес-офіцер  батальйону «Донбас» та полку «Дніпро-1» Василіса Трофимович.
У збірці Васіліси Трохимович, чарівної дівчини зі сталевим характером бійця, сплелися разом реальні події, документальні факти і справжні почуття. Почуття на лінію вогню, які увібрали і високу любов — до жінки, родини, країни, і зраду, і розпач, і тугу за загиблим щастям. У кожному оповіданні книжки «Любов на лінії вогню» дніпропетровської письменниці, журналіста, колишнього прес-офіцера добровольчих формувань, яка понад півтора року провела в АТО разом зі своїми героями, читачі знайдуть щирість, реальний патріотизм і дійсне прагнення до кращого майбутнього нашої України.


84.4УКР6
Ухачевський,Сергій. Казка старого мельника[Текст]: казка/Сергій Ухачевський.-Львів: Кальварія, 2015.-104с.

Казка про перемогу світла над темними силами. Люди, звірі, рослини об’єднується, аби перемогти зло. І перемагають попри неймовірну потугу ворога...
Головні герої книжки несподівано для себе стають Воїнами Світла, які попри неймовірну потугу темних сил, звільняють рідну землю від ворожої нечисті та повертають людям мир і спокій.




84.4УКР6
Ушлаков, Леонід. Що таке українська література [Текст] : есеї/Леонід Ушаков.-Львів: Видавництво Старого Лева, 2016.-352с.

До книги ввійшли 45 есеїв, які вперше побачили світ у 2012–2013 роках на шпальтах газети «Україна молода» в рубриці «Уроки літератури від Леоніда Ушкалова». У них автор порушує цілу низку питань, важливих для кожної людини: щастя, свобода, любов, правда, поезія, самотність... А героями есеїв є і добре відомі всім класики, зокрема Сковорода, Квітка-Основ’яненко, Шевченко, Гоголь, Драгоманов, Франко, Леся Українка, Кобилянська, Винниченко, Хвильовий, Йогансен, Маланюк, Довженко, Яновський, і куди менше знані автори: Кримський, Шпол, Буревій, Чернов, Теліга, Лівицька-Холодна й інші. Написані в яскравій публіцистичній манері, ці «уроки» незаперечно свідчать про одне: українська літературна традиція від давнини до сьогодні – багата, барвиста і надзвичайно цікава.



84.4УКР6
Чемерис, В.Л. Анна Київська[Текст] :роман / Валентин Чемерис.–Харків: Фоліо, 2016.– 220 с.

Роман присвячений доньці Ярослава Мудрого, красуні Анні, першій королеві Франції. Вона подарувала Генріху І не тільки спадкоємця корони – Філіпа, а й значною мірою змінила хід французької історії. Смілива, розумна  та освічена королева поступово стає співправителькою Генріха. ЇЇ підписи стоять поруч з підписами короля на важливих державних указах. Владна і мудра,вона розуміла свою роль   в управлінні країною. Франція стала її державою, а французи назавжди запам’ятали її як королеву Франції – Анну Київську. Але чи була щаслива ця жінка і де вона закінчила свій земний шлях, про це не знає ніхто.


84.4УКР6
Яріш, Я.І. Сповідь з того світу [Текст] : історичний трилер / Ярослав Яріш. – Харків: Бібколектор, 2016.– 283 с.
 Ярослав Яріш (нар. 1981 р.) — український письменник, сценарист, родом із Львівщини. Лауреат багатьох літературних конкурсів, зокрема «Коронації слова», Міжнародної премії ім. Олеся Гончара, Міжнародної асамблеї фантастики «Портал» та ін. Книжки автора, написані в жанрі історичного трилера та бойового фентезі, уже розійшлися багатотисячними накладами. Не в змозі змиритися зі смертю коханого чоловіка під час подій на Майдані Марія спробує змінити Долю і повернути Коло Історії навспак. І ось жереб кинуто: Доля заводить жінку в дохристиянські часи, вимірявши дистанцію у 13 століть. Галасливим вертепом пробігають покоління, змінюються епохи... Авари, хрестоносці, монголи, яничари, НКВС... А Марія все мандрує і мандрує: щойно перетнувши фінальну лінію, знову опиняється на старті. Це і є відповіддю всесильної Долі на її виклик, адже Кола Історії не розірвати. Як гинули Іванові прадіди, так і він мусить віддати своє життя за рідну землю...



84.4РОС6
Абґарян, Наріне. Манюня  [Текст] : повість/ Наріне Абґарян. – К.: Рідна мова, 2016.–384 с.

Це світла, сонячна, автобіографічна і часом дуже смішна історія про дитинство та пригоди двох дівчаток з маленького вірменського містечка Берд. Історія, адресована дорослим, що не розучилися сміятися. І дітям, які хочуть знати, яким було дитинство їхніх батьків.






84.4ВЕЛ
Бовен, Джеймс. Вуличний кіт на ім’я Боб  [Текст] : повість/ Джеймс Бовен. – К.: Рідна мова,  2016.–208 с.


Ця історія сталася в Лондоні, хоч могла трапитися в будь-якому сучасному великому місті. Два випадкові знайомі — вуличний музикант Джеймс і вуличний рудий кіт Боб — стають друзями на все життя і дарують один одному надію на щастя…







 84.4УКР6
Кокотюха,Андрій.  Повний місяць.-2-е вид. [Текст] : роман/Андрій Кокотюха.-К.: Нора-Друк,2015.-368с.-(серія «Морок»)

Осінь 1944 року. Поділля. У селищі Сатанів страх перед гестапо змінився боязню каральних операцій НКВС. Мало того: округу тероризують озброєні до зубів банди кримінальників та дезертирів. Але й це ще не все. Вже кілька місяців у околицях Сатанова, на узліссі, знаходять тіла людей, загризених дикими тваринами. Правда, люди кажуть — завівся в тутешньому лісі вовкулака…
Розгадати таємницю сатанівського лісу береться бойовий офіцер, фронтовик Андрій Левченко. Разом із ним у небезпечній грі — Ігор Вовк, який утік із сталінського концтабору, жорстокий капітан НКВД Віктор Сомов, ватажок дезертирів Жора Теплий та повстанський сотник на псевдо Грім. Їхні долі сплелися в тугий вузол, вони небезпечні один для одного, кожен має свій секрет. Але життя кожного, а заодно — й кохання втікача Вовка, залежить від того, кому вдасться вистояти в двобої з перевертнем. Якщо вовкулаки, звичайно, реальність, а не породження людського розуму та генія…
Нова гостросюжетна історія від Андрія КОКОТЮХИ — детективний трилер, виконаний у популярному стилі ретро–роману. Дія захоплює з перших сторінок. А фінал обіцяє несподіванки, яких не чекав, за його зізнанням, сам автор.

 

84.4ФРА
Мартен - Люган, А. Щасливі люди читають книжки і п’ють каву[Текст] : роман/Аньєс Мартен-Люган.-Львів: Видавництво Старого Лева,2016.-160с.

Бестселер французької письменниці Аньєс Мартен-Люган — сумна і красива історія жінки, яка після загибелі коханого чоловіка і доньки втрачає сенс існування. Головна героїня заново вчиться жити, кохати, відчувати. Книга про життя, поділене на «до» і «після», про самотність, надію, любов і віру в себе.







84.4ЛИТ
Цайтлер, Валентина. Забуті гріхи [Текст]: історичний роман/  Валентина Цайтлер . – К.: Балтія – Друк, 2014. –216 с. 


Валентина Цайтлер – професійний дипломат і письменниця, вчилася і працювала в Німеччині, Австрії, в Україні – міністром-радником, консулом посольства Литовської Республіки, нині працює у Міністерстві закордонних справ Литовської Республіки.
«Забуті гріхи» – другий роман письменниці, переклад з литовської – Володислав Журба.
Роздуми про минуле і сьогодення, про трагізм цілої епохи на прикладі історії сім’ї Жолкевських, чиє щастя зруйнувала війна.
Основна мета роману – показати, що жодна, навіть найшляхетніша перемога, морально не виправдовує зруйнованих життів. Своєрідним дороговказом для цього роману стала науково-популярне видання «Хотинська битва 1621 – битва за Центральну Європу», а також інші праці литовських та українських істориків.


84.7ЧИЛ
Альєнде, Ісабель.Оповідки Еви Луни [Текст]:  Оповідання/ Переклад з іспанської Сергія Борщевського.-Львів:Вид-во Анетти Антоненко, 2016.-256с.

«Оповідки Еви Луни» - перша книжка сучасної чилійської письменниці Ісабель Альєнде, що виходить в Україні.
Двадцять три її оповідки - це історії кохання й зради, честі та безчестя, дружби й ворожнечі. Це історії різних людей, об’єднані багатою уявою, образною мовою та дотепністю відомої письменниці, якій, як і її героїні, новітній Шахразаді на ім’я Ева Луна, не загрожує немилість найвимогливішого читача. 





88.5
Юнг, К.Г. AION : нариси щодо символіки самості [Текст] / Карл Густав Юнг. – Львів: Астрологія, 2016. – 431 с.

Книга Карла Ґустава Юнґа (1875–1961) «Аion» належить до найважливіших пізніх творінь автора і розвиває проблематику, опрацьовану в його збірці нарисів «Архетипи і колективне несвідоме». Опираючись на широку експлікацію християнської, гностичної та алхімічної символік, автор пояснює архетип психічної цілості, самості, історично пов’язуючи його з постаттю Христа, яка, на його думку, є символом всеохопної цілості під час християнського Еону, синхроністичного Великому місяцеві Риб. Основним мотивом такого пояснення є намагання допомогти модерній людині дати собі раду із властивими їй знекоріненням та світоглядною дезорієнтацією, що постійно загрожують небезпекою утопічних психозів. Книга буде цікавою не лише для психологів та психотерапевтів, але й для філософів, релігієзнавців, антропологів, мистецтвознавців, а також усіх, хто прагне збагнути часто приховані від ока основи нашого існування.

Немає коментарів:

Дописати коментар