пʼятницю, 21 липня 2017 р.

Творчий вечір

"Знатні й знані мої земляки"
   Знайомтесь: творча особистість -

 Олександр Косько
 

20 липня в Семенівській районній бібліотеці відбувся творчий вечір-зустріч з місцевим поетом Олександром Арсентійовичем Косько. До літературної вітальні завітали голова Семенівської  ОТГ Людмила Павлівна Милашевич  та  заступник Алла Оніпко,поет Анатолій Пахомов та Олена Кіяшко, шанувальники творчості, друзі.



 














Захід розпочала ведуча   заввідділом обслуговування ЦРБ Галина Самбур, яка привітала всіх учасників зібрання зі святом і запросила  до слова Людмилу Павлівну яка першою привітала Олександра Арсентійовича  побажала здоров’я до безкінечності, бути щасливим як батько і чоловік, тепла і любові, щоб все в житті вдалося. А далі, під тихе звучання  мелодії,полились слова невимушеної розмови. Олександр Арсентійович розповів про свій життєвий і творчий шлях.
Як молодим приїхав до Семенівки, про те що тут народилися його прекрасні донечки, про прекрасних людей які траплялися на його життєвому шляху, які стали для нього близькими, ділили з ним  радість і сум. Саме життя підказувало  про що писати тож і народжувались поетичні рядки та проза. І в цій розповіді  жодного слова скарги на життя,ніби ніхто не відчув тих непростих життєвих буднів.
 Твори О.Коська друкувалися і сьогодні друкуються в районних газетах. Він частий гість на творчих вечорах наших знатних і знаних земляків  Івана Перепеляка, Віктора Женченка, Ніни Супруненко, Євгена Бутенка, Віри Таран  та ін. В своїй домашній бібліотеці він має багато книг з автографами від письменників і поетів земляків. Він був  членом  літературного об’єднання «Прометей» і частий бажаний гість Семенівської  центральної районної бібліотеки. І саме в цей день було запропоновано створити при ЦРБ творче літературне об’єднання і його головою обрано Олександра Арсентійовича Коська. Долучилися до віншувань Катерина Яковенко, Любов Мазанько, Світлана Феденко, Лідія   Гирява, та ін.
Багато було сказано теплих хороших слів на адресу автора. Розповідь переривалась і знову звучали поетичні твори талановитого земляка.

Всі присутні ознайомились з викладкою  творів автора  «Творча особистість – Олександр Косько». Надіємось, що незабаром вийде книга Олександра Арсентійовича, адже матеріалу досить, необхідні, як завжди, кошти.
В свою чергу Олександр Арсентійович висловив слова подяки всім присутнім,що знайшли час і завітали на зустріч. Друзі Олександра Арсентійовича та шанувальники творчості  люблять його за щире слово, повагу до людей і за скромність.
Тож і ми всі працівники бібліотеки  вітаємо Олександра Арсентійовича з Днем народження, яке було нещодавно, і сьогодні в день такого чудового свята -  творчої зустрічі,а це справжнє свято, та обрання його головою новоствореного  літературного  об’єднання,     і побажаємо  йому міцного здоров'я, творчих злетів, вірних друзів і простого людського щастя.

Зустріч добігала кінця та розходитись зовсім не хотілося. Стоячи з букетом троянд Олександр Арсентійович,ще продовжував своє спілкування в бібліотеці. 

- «До нових зустрічей» звучало наостанок.











Провідний бібліограф  З.С. Іващенко



Немає коментарів:

Дописати коментар