понеділок, 4 грудня 2017 р.

З 4 по 10 грудня Всеукраїнський тиждень права.

Мандрівка океаном прав



4 грудня в Семенівській ЦРБ відбулося  чергове засідання  клубу «Підліток і закон».     
Засідання відбулося в рамках Всеукраїнського тижня права, який відзначається щорічно, починаючи з 2008 року, відповідно до Указу Президента України від 08 грудня 2008 року №1149, що завжди включає 10 грудня - День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.
Захід « Мандрівка океаном прав »  розпочала  зав.відділом обслуговування Галина Самбур. Вона  розповіла про Всеукраїнський тиждень права  який проходить у бібліотеці.

   Всеукраїнський тиждень права має на меті запровадження високих правових стандартів, підвищення рівня правової освіти та правової культури громадян, а також створення сильної демократичної та правової держави. Тиждень права також спрямований на утвердження в Україні поваги до найвищих цінностей, які охороняються правом.       
Захід  відбувся за участю членів клубу учнів 11 класу Семенівського НВК №1 (класний керівник Підгорна А.Г.), а також головного спеціаліста Семенівського бюро правової допомого Сінельник Світлани Анатоліївни, начальника Семенівського районного відділу ДРАЦСГТУЮ у Полтавській області Литвиненко Інни Олександрівни, провідного фахівця з питань зайнятості населення Семенівської районної філії Полтавського ОЦЗ Баранцової  Тетяни Володимирівни, працівників Семенівського районного сектору з питань пробації  провідного інспектора Лепій Ніни Володимирівни та інспектора Іващенка Петра Петровича.


     Права дитини – це певні можливості, які  потрібні дітям для того, щоб жити і дорослішати. 
На засіданні було детально розглянуто  питання прав неповнолітніх, звернуто увагу на законодавчі матеріали, зокрема Основного Закону –Конституції України.    
Учасники заходу дізналися про роботу Відділу ДРАЦС , що проводить реєстрацію: народження;смерті; одруження; розірвання шлюбу; встановлення батьківства; зміни прізвища, імені, по - батькові.  
Цікавою була розповідь про ринок праці  в районі, як можна змінити професію  чи підвищити кваліфікацію, а головне про вибір професії, від якої залежить майбутнє молоді.
Всім зрозуміло, що діти – це наше майбутнє і держава намагається забезпечити дітям хороші умови для життя і розвитку.
       Але життя інколи подає нам такі уроки, що ми волею – неволею  починаємо відстоювати свої права. Тому  важливо знати сьогодні кожному  хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав.      
Про кримінальні правопорушення здійснені неповнолітніми та міри покарання, як не стати на хибний шлях у житті,- про це говорила провідний інспектор Семенівського районного сектору з питань пробації  Ніна Лепій.            
           
      З  1 по 10 грудня в ЦРБ для широкого кола користувачів діє  тематична книжкова  виставка «Знання законів – знання прав». Користувачі бібліотеки мають можливість також ознайомитись з серією буклетів, що видає Головне територіальне управління юстиції у Полтавській області  (Полтавська обласна МКМР з питань освіти населення). Ці видання забезпечують  широке інформування   з  актуальних питань сьогодення по захисту прав людини і громадянина.      





    

Немає коментарів:

Дописати коментар