четвер, 26 липня 2018 р.

Нові книги, нові знайомства


      
25 липня відбулася зустріч працівників Семенівської  ЦРБ з цікавою, творчою особистістю - Василем Микитовичем Пашком з с. Мирони Семенівського району. До бібліотеки гість завітав з подарунком -  книгою «Перлини Саквояжа». Ця книга є збірником історій і віршів читачів газети «Саквояж», які були надіслані до редакції й опубліковані на шпальтах всеукраїнського тижневика «Саквояж: історії життя» переважно протягом 2017-2018 років.  
       У своїх спогадах дописувачі газети, торкалися найболючіших тем – від Голодомору і колективізації, а також поневірянь у роки Другої Світової війни і післявоєнний період. До сучасних проблем незалежної України і конфлікту на Сході України. Історії й вірші, надруковані у книзі, віддзеркалюють події у нашій країні на зламі тисячоліть, як вони відбиваються на житті і долі пересічних громадян.    
        І, звісно ж, не обійшлося без лірики й історій кохання,які присутні в житті кожної людини.
Тож шановні користувачі, знайомтесь, дописувач газети «Саквояж», наш земляк, Василь Микитович Пашко. 
Друкується в газеті "Саквояж" з 2011 року.    
      
        Василь Микитович народився у 1954 року в с. Харківці Лохвицького району Полтавської області. Він член Всеукраїнської спілки радянських офіцерів, езотерик.  До армії брав участь у будуванні доменної печі постійного завантаження у Кривому Розі. Служив у прикордонному окрузі. У 1975 році закінчив партійну школу. Має двох доньок і сина, має онуків. Нині на пенсії. На сторінках цієї книги ви познайомитесь з багатьма публікаціями  Василя Микитовича, в т.ч. з поезією.

Я закоханий в рідне гніздечко,      
Тут родився і мужньо зростав.     
І як губка, я цим пропитався,        
Хто добра мені й щастя бажав.    

Це батьки, вчителі і сусіди,           
Старші сестри мої і брати. 
Вам я вдячний, і це не забути,      
Цим пишалась душа на віки…      
                                      ( В. Пашко «Пісні дитинства)



      



Немає коментарів:

Дописати коментар