середу, 21 листопада 2018 р.

21 листопада - День Гі́дності та Свободи


День Гі́дності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Майдан 2013-2014 років, який часто  називають Євромайданом, а ще краще–Революцією  гідності, вкотре довів, і насамперед нам самим, що українці –дійсно справжні патріоти. Що українці насправді є нащадками сильних духом запорізьких козаків і життєстверджуючих трипільців, мають національну гідність, незламність духу і жертовність.
(з книги Добровольчі батальйони/Катерина Гладка, Дмитро Громаков,Вероніка Миронова та ін..,упоряд.А. Шевченко; худож.-оформлювач О.А. Гугалова-2-ге вид., переробл. Та допов.-Харків: Фоліо, 2017.-325с.)

Тисячі українців, що встояли на Майдані, взяли зброю в руки, вирушили на Схід України, на Донбас, в зону АТО, щоб захистити завоювання Революції Гідності.
Ця війна забрала життя багатьох молодих українців. У багатьох домівках не дочекались з зони АТО чи то батька, чи то сина, чи то брата, чи то сусіда , чи просто знайомої людини.
Ці люди – справжні герої, вони загинули як герої і повертають їх як героїв. В кожній області, в кожному районі, у кожному місті чи селі зупиняються процесії, що везуть тіла загиблих у домовинах, і місцеві жителі зі свічками у руках в дощ і в холод, зі сльозами на очах, стоячи на колінах віддають останню шану героям.
Герої не вмирають! Вони завше житимуть у наших серцях. На честь загиблих воїнів   сьогодні названі  вулиці, майдани, школи, відкриваються пам’ятні знаки.

В Семенівські ЦРБ до Дня   Гі́дності та Свободи проведено День пам’яті «Горить свіча і плачуть небеса. Героїв Україна пам’ятає». Під такою ж назвою для широкого кола користувачів організовано книжкову виставку. Для менших користувачів проведено патріотичну годину «Пам’яті Героїв Небесної Сотні».
  Біля пам’ятника Т.Г. Шевченку відбувся мітинг з нагоди свята, за участю  керівництва  району,    громадськості,   мешканців району та селища. Відбулося покладання квітів до стели Борцям за свободу України. Хвилиною мовчання присутні вшанували героїв які віддали свої життя за незалежність і цілісність України.   Учасники заходу переглянули книжково-ілюстративну виставку. 















Немає коментарів:

Дописати коментар