вівторок, 26 грудня 2023 р.

Святкування Різдва в бібілотеках

 Різдво Христове в Україні завжди вважалося одним з найбільших релігійних свят. Цього року, у зв'язку з переходом Православної церкви України на новий церковний календар, дата православного і католицького Різдва збігається, українці святкують Різдво сьогодні 25 грудня.


У свято прийнято приймати гостей або ходити в гості - за спільним столом збираються родичі або близькі люди. До оселі запрошують колядників, які в віршах і піснях прославляючи Христа та господарів, бажають миру та злагоди в домі.




Різдвяний час – це час прощення, коли люди прощають усі образи, миряться з кривдниками і ворогами, думають про милосердя і допомагають іншим. Також вважається, що цього дня небеса відкриті для всіх прохань і молитов, отож нехай наше спільне бажання миру здійсниться якнайшвидше!
В бібліотеках філіях та КУ «Семенівська центральна бібліотека» до свята Різдва бібліотекарі організували книжкові виставки, майстер-класи, приготували святкові смаколики та разом зі своїми користувачами зустріли свято колядками.








Немає коментарів:

Дописати коментар