пʼятницю, 19 січня 2024 р.

День соборності України

 Велична і свята, моя ти , Україно,

Лише тобі карать нас і судить.

Нам берегти тебе Соборну і єдину,

І нам твою історію твою!

                                Ліна Костенко

Щорічно 22 січня наша держава відзначає День Соборності України, день коли ми згадуємо дві рівнозначні події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акта Злуки українських земель, що відбулося 1919-го (об’єднання УНР та ЗУНР в соборну державу).
Упродовж багатьох десятиліть Україна виборювала своє місце на політичній карті Європи і нині ця боротьба продовжується. Всі ми сьогодні причасні до творення нової історії своєї держави, тому вчинки і дії кожного громадянина повинні бути усвідомленими та відповідальними, бо держава починається з людей, а їх якість формує основу державності.
Тож будьмо сильними, сміливими, згуртованими і нехай наша спільна ціль: незалежна, демократична і соборна Україна ще більше об’єднає український народ!
До Дня Соборності України бібліотекарі філій КУ "Семенівська центральна бібліотека" для своїх користувачів провели патріотичні години, історичні читання, тематичні бесіди, в бібліотеках Семенівської громади оформлені книжкові виставки.




















Немає коментарів:

Дописати коментар