понеділок, 29 січня 2024 р.

106 річниця Дня пам'яті героїв Крут

     Щорічно 29 січня відзначається День пам’яті Героїв Крут. День, коли біля селища Крути в 1918 році відбувся бій між більшовиками та загоном київських юнкерів, бійців вільного козацтва, а також студентів та гімназистів.


     Ця подія для українського народу стала символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність своєї держави.
Саме цей бій став успішною оборонною операцією. Наступ переважаючих сил ворога було зупинено на декілька днів. Це дало змогу представникам Української Народної Республіки підписати Брестський мирний договір із країнами Четверного союзу. Брестський мир означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.


    До 106 річниці бою працівниками бібліотек Семенівської громади проведено цикл інформаційно-просвітницьких заходів. В Криворудській, Василівській,
Веселоподільській бібліотеках-філіях проведені істор години «Крути- невгамовний вогонь української правди» , « Крути-символ українського патріотизму» та « Крути- невгамовний вогонь української волі», в Заїчинцях проведено годину-реквієм «Згадаймо юність, що згоріла в Крутах», Чаплинська бібліотека-філія провела історико-патріотичні читання «Ніколи Україні не забути цих юних душ нескорений політ», в Біляківській бібліотеці відбувся історичний екскурс "Пам'ятаймо про Крути". Також традиційно в бібліотеках-філіях діють тематичні книжкові виставки.


















Немає коментарів:

Дописати коментар