пʼятниця, 5 квітня 2024 р.

Нові книги

 Хто вони?.. Особи, які вкарбувалися в історію світу і назавжди залишилися відомими. Які вони?.. Люди, що прожили цікаве життя і насмілилися на великі вчинки.

                                        

Сьогодні пропонуємо підбірку книг, про людей, якими пишалися і захоплювалися, критикували і з яких брали приклад. І саме ви, наш дорогий читач, сьогодні можете доторкнутися до сторінок , що бережуть в собі таємниці особистих історій. Історій, що не залишать вас байдужими!
1.Вінстон Черчилль "Спогади про Другу світову війну".
Історичним книгам властиві скрупульозність, значна кількість фактів та складність обґрунтування основної думки. Це все притаманно і стилю В. Черчілля, однак, попри це, читати «Спогади» досить легко та неабияк цікаво. Автор у ній — яскравий патріот своєї країни, людина, яка свого часу надихнула народ вистояти перед нападом нацистської Німеччини, людина, яка продовжує надихати сучасників, людина, інтерес до біографії якої не зникає досі.
2. Ендрю Мортон "Діана. Справжня історія з її вуст"
Вона знала, що ніколи не стане королевою, і завжди хотіла бути собою. Вона мріяла бути королевою людських сердець, і її мрія здійснилася. Вона — це леді Діана Спенсер, принцеса Уельська, одна з найпривабливіших персон XX століття, ікона стилю і порушниця спокою дому Віндзорів. За шість років до своєї трагічної загибелі Діана відважилась на серію відвертих інтерв’ю для книжки Ендрю Мортона, в яких відкрила світу всю правду про себе. Щира сповідь «народної принцеси» звучить з її власних вуст, а також доповнена теплими спогадами рідних і друзів.
3.Теодор Рузвельт "Автобіографія президента"
«Куди краще насмілюватися на великі вчинки, щоб досягнути видатного тріумфу, нехай навіть ціною спроб і помилок, ніж рівнятися на вбогих духом людей, які ніколи не відчувають ні великої радості, ні великих страждань, бо живуть у сірих сутінках і не знають ні перемог, ні поразок». Ця цитата якнайкраще описує життєвий шлях Теодора Рузвельта. Натураліст і захисник природи, пошановувач боксу і піших мандрівок, офіцер американської кавалерії та військовий історик, а зрештою — один з найвеличніших президентів Сполучених штатів Америки.
4. Анрі Гідель "Коко Шанель"
Один із найбільш відомих арт-критиків Франції — про жінку, яка створила не тільки нечувані моделі одягу, драпіровок, парфумів, прикрас, але й унікальний стиль, що вплинув на кращих дизайнерів XX і XXI століть. Книга Анрі Гіделя спирається на солідний фактичний матеріал: інтерв’ю із сучасниками, документи, публікації, втім, це не документальна оповідь, а добротний роман про Габрієль Шанель, ту саму «Коко», чий вік практично нікому не відомий...




Немає коментарів:

Дописати коментар