вівторок, 18 лютого 2014 р.

Година мужності «Жорстокі жорна неоголошеної війни»

                                                                                              «Афганістан…
                                                                                             Ти в наших думках, як птиця в польоті.
                                                                                            Ти в наших серцях, затихлих в скорботі»
 Так розпочалася в Семенівській центральній районній бібліотеці година мужності «Жорстокі жорна неоголошеної війни» для учнів 9 класу Семенівського НВК №1 .
 Афганська війна буде довго тривожити серця тих, хто був безпосереднім учасником і хто втратив у війні своїх близьких. Війна назавжди залишиться в пам’яті нащадків. 
 Посивіли завчасно хлопці-афганці. Ще й донині йдуть у тривожних снах у бій, затуляючи від куль один одного. Їм досі важко повертатися до цих чорних сторінок у їхньому житті, та ще важче виривати їх, знищити і забути.
 Потрапивши на палаючу Афганську землю, мужні воїни –
інтернаціоналісти всім серцем прийняли її біль, як свій, і до останнього подиху захищали інтереси її багатостраждального народу.
 Скільки їх – юнаків – голубооких, русявих, чорнявих, одружених і тих, до яких не прийшло ще кохання, загинуло на тій землі.
Тяжке горе не обминуло і наш район він отримав три «чорних тюльпани», цинкові труни «цілком таємно». Рядовий Головко
Микола Петрович з с. Тукали загинув у 1983 році, старший лейтенант Семенченко Сергій Вікторович с-ще Семенівка - у 1986 році, Семенов Анатолій Васильович з с. Погребняки - у 1986 році. Батьківщина посмертно нагородила їх орденами Червоної Зірки. 
 Щороку в цей день схиляють знамена над полеглими, подають на службу Божу за тих, що загинули, лунають скупі тости тих, хто вижив. Вони згадують військову дружбу, людську честь, мужність побратимів. Попри смерть, втрату друзів, пролиту кров, вони по – доброму пам’ятають Афган, який багато чого навчив їх.
 Правда про афганську війну… Різна вона, і спогади різні.
 Про службу в Афганістані, про нелегкі солдатські будні, свою І – шу роту розповів воїн - інтернаціоналіст Борисенко Володимир Вікторович. Свою розповідь пов’язав з подарованою ним книгою «Огненные рейсы Афгана» яка була видана за кошти воїнів І-ої роти та меценатів. Учасники заходу переглянули відео фільм про бойове життя воїнів - афганців прослухали вірш  «Приходить в сни Афганістан» Василя Шугала, та переглянули відео ролики «Афганістан – честь і слава вам» та Ловигін «Мне приснился Афган»
Директор бібліотеки подякувала Володимиру Вікторовичу за те, що він відгукнувся на запрошення прийти до бібліотеки, за
цікаву розповідь, за те що достойно виконував свій громадянський обов’язок. Побажала здоров’я, душевного спокою, благополуччя і достатку в сім’ї. Звернулася до присутніх з побажанням, щоб ні одне покоління не пережило того, через що довелось пройти воїнам – афганцям.

Немає коментарів:

Дописати коментар