понеділок, 1 червня 2015 р.

1 червня - Міжнародний день захисту дітей


     
Щороку на початку літа ми відзначаємо прекрасне свято радості та одвічної надії – Міжнародний День захисту дітей.  Адже саме в дітях дорослі прагнуть бачити здійснення своїх мрій і сподівань. А тому закликають усіх сьогодні та кожного наступного дня зігрівати теплом і любов'ю кожне дитяче серце.
Свято всіх дітей — одне з найстаріших міжнародних свят. Його було проголошено ще в далекому 1949 році на Московській сесії Міжнародної демократичної федерації жінок, а в 1959 році Генеральна Асамблея ООН прийняла декларацію прав дитини
.
Було  проголошено рівні права дітей у сфері виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної належності, громадського походження, майнового стану.
Свято дитинства відзначають в Україні з 1998 року.
В сьогоднішніх умовах проблема захисту дітей особливо гостра і складна, яка потребує, крім державної, ще і якнайширшої громадської підтримки, участі кожного в цій справі.
Діти – наш найдорожчий скарб, наша радість і наше майбутнє. Діти — це прекрасне створіння з чистою душею, з невинними оченятами, які завжди чимось цікавляться. Чарівний, світлий і ні з чим незрівнянний світ дитинства, країни доброти, сміху і радості, безмежного і безтурботного щастя, звідки усі  ми родом.
Працівники Семенівської центральної районної бібліотеки  в цей день бажають всім нашим маленьким громадянам  миру, сонечка, тепла, здійснення мрій і бажань. Нехай у кожній оселі лунає дитячий сміх! Хай кожна дитина має маму і тата! Хай промінці добра і любові торкнуться кожного серця, і від нього хай засвітяться щастям ваші домівки.
Миру і щастя всім дітям планети Земля!.


За мир — щоб сміятись.
За мир — щоб трудитись,
За мир — щоб троянди цвіли,
Щоб жито було і діти росли.



Немає коментарів:

Дописати коментар