четвер, 10 березня 2016 р.

9 БЕРЕЗНЯ 2016 РОКУ - 202-а РІЧНИЦЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ Т.Г.ШЕВЧЕНКА



І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське ім’я!










В Семенівській районній бібліотеці відбулися заходи приурочені 202-й річниці  від дня народження великого пророка  української нації, людини світлого розуму, чистих помислів і полум’яного патріота  Тараса Шевченка .
Для широкого кола користувачів було влаштовано виставку-портрет «Ти живеш, Кобзарю, у душі народу», проведено  літературну  годину  «Його слова – мов та вода жива,що гоїть рани, мертвих воскресає», перегляд літератури «Його доля  - доля України, його слава-слава нації».

 9 березня , в день народження  Т.Г. Шевченка, голова райдержадміністрації Віктор Федоренко, селищний голова Людмила Милашевич, заступник голови районної ради Володимир Сербин, трудові колективи райцентру, громадськість здійснили покладання квітів до пам’ятника Т.Г.Шевченку. Всі бажаючі мали змогу завітати до районної бібліотеки переглянути книжкову виставку, взяти книги та в котрий раз звернутись до поезії Великого Кобзаря.

Шевченкова поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу. Шевченко – це не тільки те, що вивчають, а й те чим живуть. У чому черпають сили і надії. У глибини майбутнього слав Шевченко свої непохитні заповіти синам рідної землі, і серед цих заповітів перший і останній:





Свою Україну любіть,
        Любіть її... Во время люте,

           В остатню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.

Немає коментарів:

Дописати коментар