понеділок, 23 травня 2016 р.

21 травня - День Європи

             День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.
 День Європи – це свято, яке з кожним роком стає все більш змістовним для українців, які прагнуть бачити себе в європейській демократичній державі. У 2016 році День Європи в Україні ми відзначаємо  21 травня. Свято завжди відзначають у третю суботу травня. Вперше заходи, присвячені цьому дню, проводилися в 2003 році. Основою для появи цього свята стало підписання Декларації  Шумана. Цей історичний документ був підписаний 9 травня 1950 року. Тоді в Парижі зібралися представники ряду європейських держав, які вирішили об’єднати свої сили для промислового розвитку та покращення виробництва військової техніки. Це стало фундаментом створення глобальної структури, яка пізніше втілилася в Європейському Союзі. Таким чином, провідні європейські країни змогли уникнути накопичення військового потенціалу один проти одного.
Сьогодні інтерес до України в Європі і світі значно зріс. Можна довго говорити про вклад українців в європейську історичну скарбницю, та зрозуміло одне - наша держава ніколи не була околицею Європи, а мала славу міцної, самобутньої і шанованої частини світового порядку.
Сучасний світ - багатомірний, динамічний і суперечливий. Жити нині ізольовано від світового співтовариства практично не можливо жодній країні. Велику роль у здійсненні багатосторонньої дипломатії та міжнародного співробітництва відіграють міжнародні організації.
На сьогодні не факт, що Україна є великою європейською державою. Вона потребує сьогодні великої  енергії та молодечого запалу, праці і любові. Сьогодні кожен повинен бути не  байдужим до того, що відбувається в громаді, Батьківщині, світі. Тож від нас усіх залежить, якою буде наша Україна. Боротьба за майбутнє нашої України триває, але на превеликий жаль ціною життя. Сьогодні йде неоголошена війна, і скільки вона ще забере життів невинних людей. Ціна досить велика, але український народ вірить в перемогу, і Україна буде в складі Європейського співтовариства.
В Семенівській ЦРБ було проведено віртуальну екскурсію «Подорожуємо країнами Європи» та книжково-ілюстративну викладку літератури "Європа - наш спільний дім".

В сільських бібліотеках також відбулись заходи присячені Дню Європи. В Товстівській сільській бібліотеці, для користувачів дітей  було проведено вікторину "Стати Європою, щоб бути Україною та гру мандрівку"Граючись, ми пізнаємо світ".

Немає коментарів:

Дописати коментар