вівторок, 19 липня 2016 р.

Нові книги!




















Нещодавно в подарунок від авторів   Семенівська ЦРБ отримала нову книгу

Парк, посаджений з любов’ю. Історія та сьогодення Криворудського дендропарку
[Текст ]: Науково-популярне видання/ О.М.Байрак,В.Г. Бабарика,               П.М.Бабарика,В.М. Самородов.-Полтава: Дивосвіт, 2016.-200с.+8с вкл.
  


Книга «Парк, посаджений з любов'ю» присвячена 55-ій річниці Криворудського дендрологічного парку, яку святкували минулого року. Парк заснований у 1960 році місцевим жителем Сергієм Лопатою.  Тож  символічно, нову  книгу презентували в день 109 річниці з дня народження Сергія Марковича, 22 квітня в с. Крива Руда.  У ході презентації автори книги (професор Олена Байрак, науковий співробітник парку Валентина Бабарика, директор Криворудської школи Павло Бабарика, доцент кафедри екології Віктор Самородов)  відмітили, що фонд краєзнавчих книг Семенівського району поповнився виданням, яке має вагоме історичне та культурне значення не лише для Полтавщини, а й України.
Книга «Парк, посаджений з любов'ю» вміщує матеріали про один з найкращих дендропарків Полтавщини, його пам’ятки, ландшафтний дизайн, рослинний світ та інше, й може задовольнити інтереси читачів, котрі цікавляться історією рідного краю.
Основні розділи книги:Історія створення,розвитку і вивчення Криворудського парку; Особливості дендрофлори парку;Соціально-екологічна роль дендропарку.
Дендропарк чарівний у любу пору року. Такою красою тільки милуватися, і дякувати долі, що у нашому Семенівському районі в с. Крива Руда жила людина, Лопата Сергій Маркович, що своїм натхненням подарував нам таке диво – Криворудський дендропарк і є цінним зразком садово-паркової архітектури, який характеризується високими показниками наукової, естетичної, культурно-історичної, рекреаційної цінності.
Але сьогодні на слова подяки заслуговують всі хто продовжив справу засновника дендропарку. Це вчителі,учні,сільські жителі на чолі з Т.А. Дехніч –Директором рекреаційного центру «Криворудський», П.М. Бабарикою –директором Криворудської загальноосвітньої школи, П.М. Бабарикою – учителем математики школи відроджують славні традиції,  творчо сприяють оновленню видового складу,композицій парку, проводять екскурсії, організовують семінари, свята в рідному селі.

Наш Криворудський парк посаджений з любов’ю
Засновник не жалів ні сил, ані здоров’я.
Тепер настала нам пора його охороняти,
Садить нові дерева,їх ростити ,доглядати.
Ми маєм друзів щирих у  «Софіївці», в Лубнах,
У парку «Тростянець» в столичних бот садах.
Самі гостей завжди ми радо зустрічаєм,
Розкажемо про парк,частуєм фіточаєм.
Збираємо насіння Для лісництв,
І всім охочим саджанці даєм.
Під лозунгом таким в Кривій Руді живем:
«Хто садить дерево-завжди благословен!»

                                                          В.Бабарика.
Див. також

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%B4%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B8%D0%B9_%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA
http://poltava-tour.gov.ua/page/semenivskiy-rayon

   
 

       Запрошуємо до бібліотеки для перегляду нової книги!
Провідний бібліограф З. Іващенко


Немає коментарів:

Дописати коментар