середу, 14 лютого 2018 р.

14 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГ



З  2012 року 14 лютого відзначається свято – Міжнародний день дарування книги, а ще цей день збігається з    прекрасним святом - Днем  св. Валентина.
День дарування книги   – одне з наймолодших свят у календарі, яке об’єднує усіх, хто вважає книгу найкращим дарунком. Його започаткувала американка Еммі Бродмур у 2012 році.
Ідею підказав її маленький син, який запитав маму, чому немає особливого дня, коли люди дарують один одному книги.
          
У цей день, зазвичай, прийнято дарувати книжки один одному та членам родини, залишати книжки в людних місцях, надавати знижки в книгарнях, організовувати волонтерські кампанії зі збирання книжок, жертвувати твори друку бібліотекам і благодійним організаціям, що займаються розвитком грамотності.
Однак це не заважає всім, чиє життя або діяльність пов’язані з книжками та просуванням читання (бібліотекам, письменникам, видавцям, книжковим магазинам, громадським організаціям та ін.), долучитися  до святкування Міжнародного дня дарування книжок.
Дарування книжок — гарна традиція читачів, друзів і партнерів.    Видання подаровані бібліотеці, завжди знайдуть свого вдячного читача.
 
    
В цей день хочеться сказати велике спасибі нашій землячці,   поетесі, прекрасній жінці - Ніні Супруненко за нещодавно подаровану книгу Щоденник пам’яті: збірник віршів.-Х.:Федорко,2015.-512с.
 
Живе в с. Заїчинці чудова  жінка, яка присвятила своє життя культурі, завжди в центрі подій села, селища, та кількома словами про неї і не скажеш це -  Тетяна Семенівна Пітенько. З під її пера вийшла книга З любов’ю до людей. - Глобинське видавництво «Поліграфсервіс, 2016.-344с. Дякуємо Тетяні Семенівні за подаровану книгу. В цій книзі про життя людей мальовничого села, про нелегкі  будні і свята.
          


В 2018 році побачила світ книжечка  Валентини Калініченко «Крихта щастя».-Лубни: Інтер Парк,2018.-20с.
Вона була подарована нашим земляком прозаїком, поетом Анатолієм Івановичем Пахомовим. Анатолій Іванович (член НСПУ) є ініціатором виходу цієї книжечки. Допомагати друзям по - перу, це вже стало його обов’язком.      Валентина Калініченко проживає с. Романівка Глобинського району її вірші заслуговують на увагу, адже вони досить зрілі, виношені. Запрошуємо до пререгляду та читання нових книги







Шановні наші користувачі і всі хто любить книгу,  запрошуємо   взяти участь у Акції «Подаруй бібліотеці книгу».

Немає коментарів:

Дописати коментар