середу, 7 лютого 2018 р.

Нові надходження


Знайомтесь, нові книги!

821
.161.2
В 48
 Винничук,Ю.П. Діви ночі
[Текст]/ Юрій Винничук; худож.-оформлювач В.М. Карасик.-К.: Довженко Букс, 2017.-314с.

...Події книги розгортаються у 1978 році. Герой повертається з армії і з головою поринає у шалений вир життя — такого, якого він ще не знав. «Фарцовка», друзі-сутенери, проститутки, стара пані, що у своїй «школі» готує дівчат для певних послуг, — за всім цим світом герой спочатку лише споглядає. Але швидко стає у ньому «СВОЇМ»:..

821.161.2
Д 99   
Дяченки,М. та С. Магам можна все [Текст]: роман/ Марина та Сергій Дяченки.-К.: Довженко Букс, 2017.-347с.  


Уявіть, шановний читачу, що людина, ось, наприклад, ви — це такий собі будиночок із безліччю кімнат, у яких живуть їх мешканці. І ось комусь — сторонньому, в усякому разі, не вам, спадає на думку — а що буде, якщо відселити деяких мешканців, навіть не питаючи власника будинку? Що буде, якщо препарувати душу людини?.. Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Хорт зі Табор — вроджений маг. Магам, як відомо, можна все, особливо коли у мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але... Але справа навіть не в тому, що його супротивник теж маг, він дуже могутній і вже мільйон років удосконалює свою магічну майстерність. Справа в тому, що... Спочатку був «Варан», потім «Мідний король», а зараз — «Магам можна все». Видавництво «Фоліо» презентує: третя книжка українською найпопулярніших майстрів фентезі Марини та Сергія Дяченків — це те, що варто читати.

821.161.2
Д 99
Дяченки,М. та С. Страта [Текст]: роман/ Марина та Сергій Дяченки.-К.: Харків: Фоліо, 2017.-347с.

… Письменниця Ірена Хміль потрапляє в лабіринт світів, створених таємничим Моделятором – її колишнім чоловіком, геніальним винахідником. Вона розуміє, що треба рішуче втрутитись, бо «творіння» безумця вже не контролюється його волею і може спричинити катастрофу, яка зруйнює світ…
821.161.2
Ж15
Жадан, Сергій. Інтернет [Текст]: роман/ Сергій Жадан.- Чернівці: Меридіан Черновіц,2017.-336с.

…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І визначитись, на чиєму боці його дім…
821.161.2-36
К 17
Калитко, Катерина. Земля загублених або маленькі страшні казки [Текст]: оповідання/ Катерина Калитко.-Львів.: Витд-во Старого Лева, 2017.-224с.

Земля Загублених щодня дрейфує морями альтернативної географії строго паралельно із нашою щоденною, звичною географією. Земля Загублених виникла для того, щоб надто інші люди, витіснені з «нормального» світу, мали куди піти. Виросла з потреби в укритті та оперті. Вона перероджується і розростається щоразу, коли черговий інакший переживає свою відкинутість, і тому постійно оточена водою, як ембріон. Тому й усі неймовірно різні люди цього малого світу — так чи інакше родичі, так чи інакше повторюють долі одне одного. Ця книжка в ритмі дихання — про них. Кожна історія — як міст через воду, щоб пройти і навчитися дихати в унісон з іншими.

821.161.2
К 38
Кідрук, Макс. Любов і піраньї [Текст]: роман/ Макс Кідрук.- Харків:  «Клуб сімейного дозвілля», 2017.- 288с., іл.

Книга створена на основі реальної історії не дуже вдалого кохання, що, втім, призвело до дуже вдалої мандрівки Бразилією в непролазних нетрищах Пантаналу — безлюдної та дикої країни ягуарів.
821.161.2
К 38
Кідрук, Макс. Зазирни у мої сни [Текст]: роман/ Макс Кідрук.- Харків:  «Клуб сімейного дозвілля», 2017.- 288с., іл.


У книзі розповідається про п'ятирічного хлопчика Тео, в якого під час операції на 36 секунд зупиняється серце. Хоч лікарям і вдалося витягнути хлопчика зі стану клінічної смерті, з хлопчиком після операції починає відбуватись щось надприродне. Уві сні до нього навідується якась лиха сила. Родина намагається дізнатись, що ж не так із їх сином і звертається до лікарів. Але це «лихе» починає усвідомлювати, що за ним спостерігають.






 821.161.2
К 59
Кокотюха, Андрій.Червоний [Текст]: роман/ Андрій Кокотюха; передм. В. Кіпіані; худож. Н. Переверзєва.-2-ге вид.- Харків:  «Клуб сімейного дозвілля», 2017.- 320с., іл.

Їм закидають масові вбивства вчителів. Бандерівцям місце в ГУЛАГу, де вони... можуть бути корисними. Замість скніти в таборах ватажок повстанців Данило Червоний наводить там лад! І нехай він планує втечу, йому, героєві чи бандиту, єдиному до снаги приборкати ув’язнених злодіїв. Як це було, розкажуть три свідки: міліціонер, чекіст і ворог народу. Не шукайте Червоного ані серед мертвих, ані серед живих, шукайте серед овіяних легендою!

821.161.2
Л 63
Лис В.С. Діва Млинища [Текст]: роман/ Володимир Лис.-2-ге вид.- Харків:  «Клуб сімейного дозвілля», 2018.- 368с., іл.
     
Хто вона, таємнича біла постать, яка іноді являлася мешканцям села Загоряни, що жили понад річкою Мережкою — на Млинищі? Від чого берегла, про що по­переджала зникла в лісі нещасна закохана? Вона стала совістю для Панаса Терещука, який, жертвуючи своїм коханням, на довгих двадцять п'ять років солдатчи­ни покинув Україну, аби привезти з переможеного наполеонівського Парижа старовинну мапу рідного села. Двісті років захована під стріхою батьківської хати, вона змінить життя недолугого історика Святослава Чишука... А між цими двома загорянцями будуть десятки зраджених і щасливих доль, зламаних і відчайдушно вирваних у смерті життів односельців, чиї історії змусять усміхатися і плакати, дивуючись вічній земній любові...

821.161.2
М 21
Малярчук,Таня. Забуття [Текст]: роман/ Таня Малярчук.-Львів:  Вид-во Старого Лева, 2016.- 256с., іл.  
     
Що таке час, як не кит, який поглинає все, зрівнюючи у бездонному череві геніїв і невдах, шляхетних добродіїв і політичних злочинців. Скільки людських життів непересічних українців стали тим заковтнутим планктоном. Їх неможливо дістати із забуття, хіба що хтось із живих відчує нагальну потребу згадувати. У цьому романі тим славетним забутим є В’ячеслав Липинський, український історик польського походження, філософ і невдалий політик, засновник українського монархізму. Його життя було суцільним рухом проти вітру, пожертвою заради ідеї. Але й ним поживився синій кит української пам’яті. Авторка вкладає розповідь про цього чоловіка в уста молодої жінки, героїні роману, нашої сучасниці, котра досліджує старі газети, щоб віднайти власну ідентичність і доторкнутися до минулого, яке вирізали з її історії, як з кіноплівки.
821.161.2
Н85
Нотомб, Амелі. Подив і терпіння [Текст]: роман/ Амелі Нотомб.-Львів:  Вид-во Старого Лева, 2017.- 128с.     
Це найвідоміший роман бельгійської письменниці, удостоєний премії Французької академії, перекладений багатьма мовами.     В основі роману — глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Героїня народилася в Японії й тепер повернулася туди працювати у великій токійській компанії. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.

821.161.2
У 51
Ульяненко, Олесь.Син тіні [Текст]: роман/ Олесь Ульяненко; художю-оформлювач Л.О. Самойленко.- Харків:  Бібколектор, 2017.- 282с., іл.

Це найвідоміший роман бельгійської письменниці, удостоєний премії Французької академії, перекладений багатьма мовами.    
В основі роману — глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу й Заходу. Героїня народилася в Японії й тепер повернулася туди працювати у великій токійській компанії. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.


821.161.2
Х 76
Хомич, Микола. Територія брехні [Текст]: роман/ Микола Хомич.- К:  Юніверс, 2016.- 256с.


Київська Русь, ХІ століття. Князь Володимир і Рогнеда, Ярослав Мудрий і його наречена - шведська принцеса Інгігерда. Наскільки правдиво відображені події минулого в літописах і скандинавських сагах? З упевненістю можна стверджувати лише те, що в минулому люди відчували, страждали і любили, як у наш час.
Прочитавши стародавні графіті на стінах київського собору Святої Софії і розгадавши їхню таємницю, герої роману "Територія брехні" вирушають у подорож до Скандинавії - батьківщини нареченої Ярослава Мудрого Інгігерди.
Герої роману - наші сучасники. Випадкова зустріч змушує їх зануритися в тисячолітню таємницю. Бажання докопатися до правди минулого несподівано розкриває загадки їхнього особистого життя. Минуле нікуди не зникло. Носіями яких генів є ми, нащадки Київської Русі?
Історичний детектив, написаний у кращих традиціях цього жанру, розкриває маловідомі сторінки давньої української історії.
94(477.6)
63.3(4УКР-4ДОН)
Ч 96
Чухліб,Тарас.Донеччина та Луганщина-козацькі землі України(ХУІ-ХУІІІст.)
[Текст]/ Тарас Чухліб.- К:  Видавець Олег Філюк,2017.-117с.
   Давнє минуле Донецької та Луганської областей, як невід’ємної складової історії України, насичене різними цікавими та маловідомими сторінками, головні з яких стосуються часів Козаччини. З XVI ст. землі Дніпрово-Донецького межиріччя були полем протистояння між Польсько-Литовською державою, Московським царством, Кримським ханством та Османською імперією, а в другій половині XVII–XVIII ст. увійшли до складу Української козацької держави.
На основі оригінальних архівних та опублікованих джерел з України, Польщі, Росії і Туреччини, свідчень сучасників та наукової історичної літератури автор розкриває історію військово-господарського освоєння українцями від початку 1500-х рр. і до кінця 1700-х рр. території сучасних Донеччини та Луганщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар