середу, 18 травня 2022 р.

Всесвітній день вишиванки

 



18 травня в КУ «Семенівська центральна бібліотека» відбувся тематичний захід «Вишиванка-поема життя, закодована вічність в узорах», присвячений Всесвітньому дню вишиванки.

В програмі заходу було презентовано виставку–інсталяцію , розповідь  бібліотекаря  Людмили Зубчук,   про історію свята та традиційний народний одяг українців, про вишиванку,як оберіг, розповіла Ольга Мартус , Олександр Сивовол,  у відеопрезентації  «Моя вишивана Україна»,розповів про вишивку різних регіонів України.

В Міжнародний день музеїв, завідуючаСеменівським краєзнавчим музеєм Лілія Ярова підготувала виставку українських рушників ,   сорочок  та розповіла про    символи на вишиванках, про роль  вишивки у житті українців. Під час проведення заходу Даніїл Савченко (4роки) прочитав вірш «Вишиванка». Під такою назвою  у виконанні гурту  «Барви»( Ніна Новобранець, Олександр Новобранець, Ольга Любицька) прозвучала пісня. Усі учасники заходу переглянули виставку робіт майстрині Ольги Макарової.  На закінчення заходу  у запису прозвучала пісня «Україна це ми». Організатори заходу дякують усім учасникам та гостям за участь у тематичному заході.




 










Немає коментарів:

Дописати коментар