середу, 18 травня 2022 р.

Міжнародний день сім’ї.

В КУ «Семенівська центральна  бібліотека»  відбулася година  спілкування «Духовний храм людини – сім’я, родина, рід» присвячений Міжнародному дню сім’ї. На заході говорили про сім’ю, родину, школу, а також про питання,які розглядаються   на законодавчому  рівні. Говорили також  про дітей, які позбавлені батьківського піклування.  Адже саме в сім´ї дитина отримує перші уроки любові до батька, матері, до своєї Батьківщини. У сім´ї вона набирається сил і натхнення, які допомагають їй впродовж всього життя долати життєві труднощі, досягати вершин і отримувати перемоги, адже саме родина є тією цеглинкою, з якої складається добробут та спокій у нашій державі.

Війна змінила наше життя.  Сім’ями, навіть родинами люди шукаючи порятунок,  вимушено покинули  свої домівки, рятуючи життя дітей, літніх людей. 

    Захід відбувся за участю  спеціалістів - безоплатної правової допомоги Олени Олександрівни Зайченко,  Юлії Василівни Лут  - Служба пробації, яка завітала з своїм молодшим сином, працівників Семенівського закладу загальної освіти  №1 вчителя- Алії Гершівни Дорошенкової, та Лесі Юріївни Дорошенкової, працівника  цієї ж школи та мами  Алії Гершівни, а також  адвоката  - Софії Чернікової, яка через війну з родиною  змінила місце проживання , проживають в нашому селищі (до речі вони є користувачами нашої бібліотеки).

Цікавими, змістовними, корисними були їх розповіді. За чашкою чаю вони  також ділилися сімейними традиціями, цінностями, захопленнями. Всі учасники заходу виявили бажання створити родинне дерево, щоб зробити пам'ять родоводу. Адже кожна людина повинна знати  свій родовід, пам’ятати своїх предків, знати, чим вони займалися, як жили, чим славилися.

    На закінчення заходу ведуча З. Іващенко побажала присутнім та їх  родинам міцного здоров'я, щастя та непохитної твердості родинних стосунків, а кожному хто покинув рідні домівки обов’язково  зібралися  разом, всією родиною.

 Всі бажаючі переглянули книжкову виставку, познайомились з літературою даної теми










 

.

Немає коментарів:

Дописати коментар