четвер, 6 квітня 2023 р.

Книги серії Видатні люди Полтавщини

 


З обмінного фонду Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського до нас надійшла нова література. Книги Полтавського видавництва про видатних людей Полтавщини, які прославили свій край, внесли значний внесок в розвиток міста та області, залишили пам’ятний слід в історії України.

1. Володимир Малик «Я йшов шляхом українства»
Книга видана до 100-ліття з дня народження відомого українського письменника, талановитого майстра історичного роману Володимира Малика (1921-1998), який своє творче життя провів у місті Лубни на Полтавщині. В книзі поблікуються його спогади та листи до брата і друга письменника Петра Сиченка.
Книга буде цікавою і корисною для всіх, хто залюблений в рідну мову, історію та творчість Володимира Малика.
2. Віталій Григор’єв. Бібліографічний покажчик
Видання розкриває публікації знаного краєзнавця Віталія Миколайовича Григор’єва, а також охоплює наукові, публіцистичні джерела про нього та його творчість. Книг містить спогади рідних та друзів і присвячена світлій пам’яті видатного земляка та 75-річчю з дня його народження.
Покажчик зацікавить науковців, краєзнавців, істориків, бібліотекарів, а також широкі кола шанувальників історії рідного краю.

3. Ігор Козюра та Валерій Козюра «Історія крізь долі»
У книзі вміщено 55 історико-краєзнавчих розвідок та досліджень авторів про непересічні долі яскравих особистостей, життя і діяльність яких уславили Полтавський край, опублікованих у період 2013-2015, на сторінках обласних і місцевих періодичних видань.
Видання розраховане на широке коло читачів, небайдужих до історії рідного краю.



4. Григорій Китастий. Автобіографія, спогади, художні твори. Статті.
Крига вміщує «Автобіографію» Григорія Китастого та ряд статей і спогадів про видатного українського композитора, бандуриста, диригента, творця Капели бандуристів ім. Тараса Шевченка. Книга є довершеним літературним твором, що розкриває нам духовний світ українського народу, який намагалися знищити російські завойовники.


5. Олександр Єрмак "Будівничий Полтави. Життєвий шлях мера Полтави Анатолія Тихоновича Кукоби(08.11.1948-17.01.2011)"
В книзі, за допомогою фактів, документів і спогадів сучасників, показано шлях непересічної людини, котра прожила яскраве, насичене визначними подіями й непростими рішеннями життя, на зламі двох, без перебільшення, епох- епохи розвинутого соціалізму періоду застою й епохи формування і становлення України як незалежної держави.
Книга про життєвий шлях «Будівничого Полтави» - так більшість полтавців іменує Анатолія Тихоновича Кукобу, якому вони п’ять разів поспіль доручали керувати своїм містом.


Немає коментарів:

Дописати коментар