вівторок, 16 травня 2023 р.

Відкриття кіноклубу Docuday UA при Кременчуцькому РС №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області

 Сьогодні в стінах КУ «Семенівська ЦБ» стартував кіноклуб Docuday UA при Кременчуцькому РС №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області.

Під керівництвом Лут Юлії, клієнти пробації та небайдужі мешканці Семенівщини, серед яких волонтерка Лариса Даценко, учасник російсько-української війни з 26.02.2022 року Михайло Сухенко, мати та теща загиблих захисників України Василина Скира, а також працівники КУ «Центр надання соціальних послуг» Семенівської селищної ради, працівник відділу «Семенівське бюро правової допомоги» Олена Зайченко, працівники КУ «Семенівська центральна бібліотека» та директор бібліотеки Шумейко Лідія, переглянули короткометражний документальний фільм українського режисера Сергія Лисенка «Південний кордон».
Автори фільму вирушають у мандрівку із Наталією – засновницею Центру допомоги військовим, яка везе необхідні речі героям, що бережуть південний кордон країни. Фільм 2015 року актуальний і на сьогоднішній день.
Учасники клубу обговорили актуальність стрічки та важливу роль волонтерської допомоги в реаліях війни. Згадали хлопців, які захищають зараз кордони нашої держави та вшанували пам’ять тих, хто, нажаль, вже не повернеться з війни.
Юлія нагадала про День Героїв, свято, яке в українському календарі припадає на 23 травня. Це день пам'яті всіх українців, що присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українських вояків — борців за волю, а також звернула увагу учасників на книжкову виставку «Доброволець- це поклик серця», яка наразі є постійно діючою в КУ «Семенівська центральна бібліотека».
Отож, чекаємо наступне засідання кіноклубу, віримо в перемогу, в добре людське серце та завжди пам’ятємо, що саме громадяни — власники держави та її енергія!










Немає коментарів:

Дописати коментар