пʼятниця, 28 липня 2023 р.

День державності України

Держава – це дім в якому живуть тисячі, мільйони людей і благоустрій, мир та спокій у домі залежить від усіх: і від тих хто там живе, і від тих хто його будує. А хто ці будівничі Української держави? А це - князі та гетьмани, письменники і поети, наукові і літературні діячі та багато-багато тих, хто віддавав своє життя за щасливе майбутнє своєї держави.
Шлях України до незалежності був довгий і непростий, її ділили, захоплювали, знищували та цькували. Та вона гордо розправляла крила і піднімалася з колін, бо завжди були ті, які в неї вірили і любими безмежно.
Ми — українці... Від Тараса,
Мазепи і Сковороди...
Ні, не плаксиві, хоч і часом
Було сліз більше, ніж води.
Нас голодом не раз морили
І в очі поселяли страх.
Ой наші мовчазні могили,
Куди не глянь — по всіх світах...
Сьогодні Україна відзначає День державності - свято яке спрямоване укріпити зв’язок сучасних українців з минулими поколіннями, нагадати про багатовіковий державотворчий досвід, культуру, самобутність українців. І зараз в реаліях війни, в кожному подвигу наших воїнів, мудрості і доброті наших людей ми можемо побачити той дух, силу і міць яку має наша держава.
Україна жива, незламна і непереможна! Віримо в нашу державу! Зі святом тебе, рідненька!
На базі бібліотек діють книжкові виставки. Запрошуємо для ознайомлення з цікавою літературою по історії творення нашої держави.







Немає коментарів:

Дописати коментар