пʼятницю, 11 грудня 2015 р.

Всеукраїнський тиждень права

«Закони за якими вчимося, працюємо, живемо»
У рамках Всеукраїнського тижня права
Семенівська центральна районна бібліотека  підготувала  для широкого кола користувачів книжкову  виставку «Закони за якими вчимося, працюємо, живемо», з учнівською молоддю проведено  вікторину «Правова подорож Україною»,  тренінг «Інтернет на допомогу правовому вихованню учнів» ,  де в мережі Інтернет учні знаходили законодавчі акти по галузям знань, переглядали «Кодекс законів про працю» з коментарями до нього та Конвенцію про права дитини. Також дізнавалися, на яких сайтах можна знайти інформацію по праву та отримували відповідь на запити:  права неповнолітніх, захист прав неповнолітніх, де можуть працювати підлітки та ін.

При Семенівській центральній районній бібліотеці  працює клуб «Підліток і закон». 10 грудня відбулося засідання клубу та проведено турнір правознавців  «На подіумі знавці права». Цей захід був присвячений правам дитини і обов’язкам у суспільстві. Було створено дві команди «Юні правознавці» та «Феміда».  Учні брали участь у 6 - ти раундах та 7- й домашнє завдання – розігрування сценок.  Консультацію з правових знань  надала Ірина Зубчук , провідний спеціаліст районного відділу юстиції. Захід пройшов у дружньому спілкуванні. Діти закріпили знання з правової тематики.
Правовиховна   діяльність бібліотеки базується на  різноплановому підході -  популяризації правової літератури та різноманітності її форм, виваженому поєднанні індивідуальної роботи, наочної популяризації книг, а також передбачає обов’язкову співпрацю правоохоронними органами, працівниками юстиції, працівниками відділу в справах сім”ї та молоді.

Пройде не одне тисячоліття, поки людство зрозуміє істину, нарешті, прийме закони, які оберігатимуть дитину – наше найбільше багатство. А сьогодні нам необхідно навчити дітей користуватися своїми правами та виконувати свої обов’язки.
Незважаючи на дію Конвенції ООН про права дитини, що  була одним із перших законів, який почав діяти в незалежній Україні, проблеми захисту прав дитини в державі роками зберігають свою актуальність.

















Немає коментарів:

Дописати коментар