вівторок, 8 грудня 2015 р.

Виставка-реклама

Шановні користувачі!
                  До вашої уваги книжкова виставка
                                                              «Книги,що знають усе»
На книжковій виставці представлені довідкові видання з фонду бібліотеки: енциклопедії, словники, довідники.

Довідкові видання — це видання, які допомагають нам про щось довідатися, уточнити якесь поняття, перекласти слово з однієї мови на іншу.

 
Енциклопедія - однотомне або багатотомне видання, що містить в узагальненому вигляді основні відомості про одну або всі галузі знань та практичної діяльності, викладені у вигляді коротких статей, розташованих в алфавітному або в систематичному порядку. Слово «енциклопедія» - грецького походження, в перекладі означає «коло знань».









Словник - довідкове видання, що містить упорядкований перелік (список) мовних одиниць (слів, словосполучень) з короткими характеристиками означених понять або з перекладом іншою мовою.
В Україні перший літописний словничок з'явився наприкінці XVI століття. На початку XVII століття були видані перші друковані словники. Відтоді вони не тільки не втратили попиту, а є постійними величинами, вітражами мудрості, книгами книг, помічниками людини у пізнанні світу.

 

У словниках, довідниках, енциклопедіях зібрані знання, накопичені багатьма поколіннями народу. Вони відкривають нам багатства людської думки, допомагають сформувати наукове уявлення про світ та розширювати кругозір.














Довідкові видання необхідні для кожного, а особливо в процесі навчання. Користуються ними різні категорії користувачів, а ще  викладачі та вчителі, студенти та учні.


На нашій виставці представлені різні види енциклопедій, словників, довідників. Розкривають їх такі розділи:
1. В гостях у енциклопедії.
2. Словники, словники…
3. Твої помічники довідники

 

Немає коментарів:

Дописати коментар