понеділок, 10 грудня 2018 р.

Презентація книги Є.П. Бутенка "Доля Героя з Полтавщини"




















7 грудня в Семенівській центральній районній бібліотеці відбулася презентація книги Євгена Павловича Бутенка «Доля героя з Полтавщини».
Літературна вітальня, цього дня, зібрала прихильників творчості славного земляка, краєзнавця семенівського краю, Євген Павлович Бутенка. На захід завітали 
І.М. Синенко, в.о. завідувача сектору культури та туризму Семенівської РДА,   старшокласники Семенівського НВК»1, члени літературного кафе «Рідне слово».
На презентацію  нової книги приїхала  з м. Полтава, донька письменника - Ольга Євгеніївна.
Євген Павлович– найбільш плідний ратай і сівач на ниві сучасної української літератури краєзнавчого характеру. Його називають літописцем рідного краю, адже він справжній патріот своєї малої батьківщини з під його пера вийшло до 30 творів.
Ведуча заходу Галина Самбур першою запрошує до слова Ольгу Євгеніївну.
Співавторка  цікаво розповіла про задуми та написання   книги. Захоплюючою була розповідь   про головного героя Івана Івановича Даценка та його непросту  трагічну долю .
Це твір про  Героя Радянського Союзу, уродженця села Чернечий Яр Диканського району Полтавської області. Він безвинно постраждав від беріївської контррозвідки СМЕРШ(смерть шпіонам), але вистояв не покорився, не обмовив себе і втік з північної сталінської каторги. Книга розповідає про кохання до простої сільської дівчини Марійки. Та доля розпорядилася так, що його дружиною стала індіанка. Вся його сім’я додержувала українських традицій, адже він завжди пам’ятав про рідну Україну, куди йому хотілося повернутися, але не зміг.
      Багато теплих слова   про Євгена Павловича  було сказано поетесою, етнологом  Ліаною  Сіденко.
Вона поділилася своїми враженнями  від прочитання нової книги, а  також розповіла про Євгена Павловича, як творчу особистість та   доброго господарника.
Думками про прочитану  нову книгу поділилася   директор Семенівської центральної районної бібліотеки 
Лідія Григорівна Шумейко. 
На заході виступили члени літературного кафе «Рідне слово» Олександр Арсентійович Косько(голова літературного об’єднання), Олена Дмитрівна Кіяшко та  Любов Василівна Мазанько.
 На згадку про зустріч Ліана Сіденко подарувала доньці  Є.П. Бутенко,Ользі Євгеніївні, ляльку - мотанку, що є родинним оберегом, справжнім амулетом  та талісманом для сім’ї.
Від політичної партії «Рідне місто» виступила  її представник Тетяна Корнійчук, яка подарувала  для користувачів Семенівської ЦРБ декілька примірників книг  Є.П. Бутенка  - «Кримська  Каліфорнія» та «Доля Героя  з Полтавщини».











А далі всі учасники заходу мали можливість переглянути  книжкову виставку «Літописець рідного краю» та зробили фото на згадку.
 Спілкування  продовжилося за чашкою чаю.
Дивись також https://semenivka.com.ua/%D0%B6%D0%B8%D1%82%D1%82%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BE%D0%BD%D1%83/24028-%C2%AB%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%8F-%D0%B7-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B8%C2%BB


Немає коментарів:

Дописати коментар