четвер, 3 жовтня 2013 р.

БІБЛІОТЕКА - ЦЕ КНИЖКОВИЙ ХРАМ

 30 вересня в Україні відзначають День бібліотечного працівника. Саме цей день Указом Президента України від 14 травня 1998 року оголошено Всеукраїнським днем бібліотек, метою якого є підвищення ролі книги у суспільному та культурному житті, при­вертання уваги широкої громадськості до проблем бібліотек, до потреб і соціального статусу бібліотекарів.
 Бібліотека – це книжковий храм, джерело ідей і скарбниця думок, що прокладають стежки у майбутнє. Храм збереження часу нашої історії.  

У центральній районній бібліотеці відбувся захід для працівників районних бібліотек із цієї нагоди, участь у якому взяли перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко, голова райдержадміністрації Валерій Книш, голова районної ради Ольга Мохун, інспектор відділу культури і туризму та архіва Жанна Ковальчук, директор ЦРБ Катерина Яковенко, а також голова молодіжної громадської організації «Молоді регіони» Антоніна Балацирь. 
Вітаючи присутніх, Володимир Онищенко зазначив: «Бібліотекарі – люди, які присвятили своє життя служінню народу, книзі, знанням. Сьогодні важко переоцінити роль цих культурно-просвітницьких осередків у збереженні та популяризації знань, накопичених людством, їх внесок у розвиток вітчизняної освіти, збагачення духовного потенціалу суспільства. Задовольняючи наукові і культурні потреби громадян, бібліотеки забезпечують нерозривний зв’язок минулого і сьогодення, одержання повного огляду інформації зі світового простору, сприяють піднесенню інтелектуального рівня народу. Сучасні технології проникають і в цю систему – широко використовуються можливості мережі інтернет. На даний час спостерігаємо відродження книговидання, як приклад – нещодавня презентація книги «Звід пам’яток історії та культури. Полтавська область. Семенівський район». Триває робота по написанню чергового тому книги «Славен рід Семенівський» та ряду інших.
Тож бажаємо Вам, шановні працівники бібліотек, а також читачам, усім, хто любить і шанує книгу, доброго здоров’я, щасливих відкриттів непрочитаних сторінок і творчих успіхів». Валерій Книш вручив грамоти Галині Самбур та колективу Оболонської бібліотеки, а також грамоти були вручені працівникам від відділу культури і районної бібліотеки. Антоніна Балацирь вручила книги від громадської організації, яку очолює, та побажала ще багато нових книг, поповнення фондів, вдячних читачів. Ольга Мохун зазначила, що сільські бібліотекарі не лише несуть знання, а й є провідниками між інформацією та сільськими жителями, вони спілкуються із дітьми, дорослими читачами, людьми похилого віку, роз’яснюють політику держави, знають і діляться із оточуючими новинами в районі, області, світі. Їх праця користується шаною і визнанням у сільській громаді. Катерина Яковенко зазначила, у наших бібліотеках завжди затишно, чисто, особливу увагу привертають книжкові виставки, а працівник огорнутий аурою добра, душевного тепла. Але інколи в житті кожного із нас бувають хвилини зневіри в те, чому присвятив своє життя. Бракує коштів на нову літературу, у більшості бібліотек у приміщенні холодно, хочеться покращення матеріально-технічної бази. Але коли роздумуєш то розумієш, - ні одне багатство в світі не зрівняється з книгою.
 Ми висловлюємо слова вдячності і глибокої поваги людям цієї благородної професії. Адже оберігати скарби знань і передавати їх людям – це найвища місія істинних сподвижників культури. Вітаємо вас, дорогі бібліотекарі, з вашим професійним святом! Здоров’я вам, творчих успіхів, удачі в усіх ваших справах, а головне – оптимізму і віри в майбуття. Спільними силами ми побудуємо нашу державу, збережемо її культуру, примножимо інтелектуальні багатства української нації. Вітаємо усіх бібліотечних працівників з найпрекраснішим святом Віри, Надії, Любові і матері їхньої Софії!
Дякуємо всім запрошеним цього свята за хороший настрій, за можливість поспілкуватися, відійти від днів буденних, від постійних проблем і поринути у світ професії, світ творчості.
А на закінчення хочеться сказати:
Чим більше людям віддаєш ти,
Тим більш лишається тобі,
Парадоксально, але врешті
Завжди так буде, 
Плекаймо вміння віддавати,
Любов, тепло, зустрічний крок, -
І завжди будемо багаті
В щедроті серця і думок.

Немає коментарів:

Дописати коментар