пʼятницю, 11 жовтня 2013 р.

Презентація збірки поезій «Зазирну душею крізь життя» Катерини Куцовол

Кожна дитина має право 
на розвиток талантів 
(Стаття 29 Конвенції ООН 
про права дитини).
З'явилася нагальна потреба суспільства у творчих, діяльних, обдарованих, інтелектуально, творчо і духовно розвинених громадянах. Кожна дитина по-своєму неповторна. Вона приходить у цей світ, щоб творити своє життя, знайти себе: хтось здібний до музики, образотворчого мистецтва, художньої праці, хтось до математики, хтось пише вірші, оповідання. Скільки дітей - стільки й здібностей, які залежать від психолого-фізіологічних особливостей людини, соціального оточення, сім'ї.
З метою сприяння забезпеченню освітньо - культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організації змістовного дозвілля, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти Указом Президента України 2013 рік проголошено Роком дитячої творчості. Одним із пріоритетних напрямків діяльності Семенівської центральної районної бібліотеки є виявлення обдарованих дітей та підтримка і розвиток їхніх талантів. Література є найважливішим засобом залучення дітей до загальнолюдських цінностей, адже вона відкриває дитині світ прекрасного, розвиває його естетичні почуття, природні здібності, нахили до творчого мислення. Для того, щоб цей процес був успішним, у бібліотеці проходять майстер-класи, презентації книг юних авторів.
В рамках реалізації проекту «Полтавщина - дітям» та на виконання нових соціальних ініціатив Президента "Діти - України".
10 жовтня 2013 році в приміщенні Семенівської ЦРБ відбулася презентація збірки поезій "Зазирну душею крізь життя" Катерини Куцовол учениці 11класу, НВК №1 ім . М.М. Хоронжого. Природа наділила Катерину самобутнім талантом: любов до поезії. Присутні на презентації учні та співробітники бібліотеки отримали чудові хвилини дотику до неповторності і чарівності вічної поезії. Катя читала свої вірші. На завершення присутні подякували юній поетесі та організаторам свята за підготовку, за щирі слова, добрі відгуки і теплоту.
Учасники презентації мали змогу ознайомитись з книжковою виставкою: "Золоте слово української поезії".
Особливе місце в роботі книгозбірні з обдарованими дітьми займає виставкова діяльність. Адже тут діти мають змогу продемонструвати свої творчі роботи: вишивки, вироби з бісеру, пластиліну та соломки, тощо.
У районній бібліотеці організовано виставку-малюнків "Я малюю добро". На виставці представлені роботи учнів НВК №2. 
І що дуже важливо, поряд з кожною виставкою вироблених речей завжди знаходиться книга – рідна, цікава, доступна. 

Немає коментарів:

Дописати коментар