четвер, 24 жовтня 2013 р.

Година правознавства «Права людини починаються з прав дитини».

У того, хто вирішить вивчити усі закони, не залишиться часу їх порушувати.
Гете

У Семенівській районній бібліотеці 24 жовтня 2013 року відбулося чергове засідання клубу «Підліток і закон». Тема засідання година правознавства «Права людини починаються з прав дитини». На засідання були запрошені: старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах неповнолітніх майор міліції Копорх Вікторія Вадимівна, провідний спеціаліст Семенівського районного центру служб для сім’ї та молоді Ніколенко Катерина Миколаївна та учні 9 класу Семенівського НВК №1, класний керівник Чорнобай Любов Миколаївна.
«Діти – живі квіти землі», - писав М. Горький. І як кожній квітці потрібні певні погодні умови для повного розвитку, так і дітям потрібно створити необхідні умови для їх нормального життя. А життя інколи подає нам такі уроки, що ми волею – неволею починаємо відстоювати свої права. Тому важливо сьогодні знати кожному хоча б ази правової абетки для захисту своїх прав», - такими словами розпочала свою розповідь бібліотекар ІІ категорії О.О. Мартус.

«Проблема правового захисту сімї та дитинства ось уже тривалий час перебуває у центрі уваги міжнародної  спільноти. Найважливіший міжнародно – правовий акт у цій галузі – це Конвенція про права дитини, схвалена на 44-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 20 листопада 1989 року. В Україні вона набула чинності 27 вересня 1991 року. Конвенція ООН про права дитини – це ваші права, діти. Запамятайте магічну формулу і користуйтеся нею у повсякденному житті: «У мене є права. Я вмію ними користуватися. Держава мені їх гарантує. Я знаю свої права.» - звернулася до учнів Копорх Вікторія Вадимівна.

«Підлітковий період – це особлива пора людського життя. Це час, коли підлітку здається, що він уже майже дорослий, що він твердо стоїть на ногах, впевнено знає, що йому робити зараз і в майбутньому. Але дитинство все ще веде його за собою, в світ уявних подвигів, в передчуття нового сприйняття світу. Молодому поколінню, майбутньому нашої держави, випав час жити в доволі складний, але все – таки щасливий період. Час, коли наша держава, нарешті здобула незалежність, стала демократичною, правовою державою. Що таке правова держава ? ВИ знаєте, правова держава – це держава, в якій громадяни мають високу правову культуру, в якій державна влада демократична, а закони забезпечують реалізацію суверенних прав і свобод громадян. І зараз ми розглянемо питання яке є темою нашого сьогоднішнього засідання « Права людини починаються з прав дитини» .
 Якщо у вас виникнуть проблеми, труднощі при вирішенні питань або ви просто бажаєте почути пораду, звертайтесь до центру соціальних служб для сім'ї дітей та молоді. У вирішенні ваших соціальних проблем вам завжди допоможуть спеціалісти цієї служби”, — підсумувала працівник центру Ніколенко К.М.
В читальному залі організована виставка «Права дитини у вільній країні».

В ході заходу було переглянуто кінофільм «Права дитини».
Діти відповідали на запитання, взяли участь у вікторині «Чи знаєш ти свої права».
Такі заходи формують погляди на закон як обов’язкове правило поведінки, допомагають молоді не спіткнутися на початку життєвого шляху, уникнути конфлікту з законом.

Немає коментарів:

Дописати коментар