четвер, 12 червня 2014 р.

КНИГИ ПРО КОХАННЯ, ПОПУЛЯРНІСТЬ НЕ ЗГАСНЕ НІКОЛИ.

 Змінюються часи і влада, змінюються життя і людський світогляд. Але незмінними залишаються найвищі істини, незмінною лишається людська потреба любити. Нерозгаданою залишається таємниця душі, в якій незгасним вогнем горить священне і нездоланне почуття любові.
Очима ти сказав мені: люблю.
Душа складала свій тяжкий екзамен.
Мов тихий дзвін гірського кришталю,
Несказане лишилось несказанним.
Світали ночі, вечоріли дні,
Не раз хитнула доля терезами.
Слова як сонце сходили в мені,
Несказане лишилось несказанним.
Л. Костенко
 Кохання – одне з найкращих і найглибших людських почуттів, невичерпне та вічне, як саме життя. Його сила облагороджує, робить людину добрішою і кращою, спрямовує на величні діла і героїчні вчинки, а іноді змушує тяжко страждати.
 Кохання – одна з найстраждальніших тем світової літератури від самого початку її існування. Кажуть, що про любов сказано все, але не всіма. Тобто кожен, поет він чи прозаїк, драматург чи людина зовсім не причетна до літератури, у житті обов’язково “пише” свою неповторну історію кохання.
  Книги про кохання зачитувалися молоді і зрілі особи, адже в цих книжках описано те, що кожна жінка хоче випробувати хоча б раз у житті - справжнє  почуття кохання.

 У творі зображене ідеальне кохання, яке, проходячи через життєві випробування, не втрачає своєї сили, не нищиться, не зникає, а навпаки, загартовується, стає міцнішим, щоб поєднатися в смерті, У коханні поєднуються життя і смерть, реальність і міфічний світ.





 Напевно, найвідоміший твір про кохання. Не тільки тому, що нас знайомлять з ним ще в школі, а ще й тому, що воно дійсно є неповторним, зворушливим і залишає незабутнє враження. "Ромео і Джульєтта" - це трагедія в п'яти діях, яка розповідає про спалахнули почуття дівчата і юнаки з двох ворогуючих родів. Існують припущення, згідно з яким історія, описана Шекспіром, правдива, це не підтверджено ,але певну правдоподібність, на думку дослідників, все ж є.
 Книга популярна в багатьох країнах світу, перекладена на безліч мов, кількість екранізацій складно назвати, воно
обчислюється десятками. Імена Ромео і Джульєтти стали прозивними. Велика кількість цитат з трагедії стали загальновідомими.
Роман австралійської письменниці Колін Маккалоу, що вийшов у 1977 році. Історії кохання, описані в книзі, починаються в 1915 році і охоплюють майже півстоліття з часу. Сам твір складається з семи частин. У кожній частині розкривається характер одного з семи головних героїв. Центр сюжету - доля сім'ї Клирли, яка пройшла шлях від бідняків до управителів одного з центральних маєтків Дрохеды (Австралія).
Книга була екранізована в 1983 році, по ній знятий телевізійний серіал.

 "Джейн Ейр" - один з найвідоміших любовних романів не тільки на території Великобританії, але і у всьому світі. Твір було опубліковано в 1847 році, швидко завоював любов читачів, і була високо оцінена критиками.
У книзі розповідається про сироту з незалежним і сильним характером, про дитинство і дорослішання, про пошуки власного шляху і місця в житті, про подолання перешкод і, звичайно ж, про кохання.


"Війна і мир" - це роман-епопея, в якому описуються події антинаполеоновских воєн. Роман мав великий успіх і був визнаний критиками всього світу як велике епічне твір нової літератури Європи. Толстой не просто описує романтичні стосунки, він описує відносини між людьми під час війни.
Роман був неодноразово екранізований, також він часто використовувався в якості літературної основи, на нього ставилися опери та інсценізації.
Напевно знайдеться чимало людей, які не погодяться з пишністю цього роману. І цьому є цілком логічне пояснення. Його включають в перелік обов'язкового прочитання у шкільній програмі, а діти і підлітки просто не в змозі повністю усвідомити те, що написано в романі. Тому читати його потрібно у дорослому віці, а якщо читали в школі, і вам не сподобалося - перечитайте роман, напевно, ви зміните свою думку.
 Роман американської письменниці Маргарет Мітчелл відомий не тільки шанувальникам романтичної літератури, але і тим, хто її в принципі не сприймає. У наш час книга широко відома в першу чергу завдяки екранізованій версії, але це ні в якому разі не зменшує достоїнств самого твору.
 Роман "Віднесені вітром" був опублікований влітку 1936 року, він став одним з кращих бестеселлеров американської літератури, і залишається однією з найбільш популярних історій про любов у всьому світі. Сама ж письменниця за цей роман був нагороджений Пулітцерівською премією.
Описані в книзі події відбуваються під час громадянської війни в шістдесятих роках дев'ятнадцятого століття і після неї. "Віднесені вітром" - це книга про кохання, силу духу, невідворотність долі і про багато іншого. Книга написана так, що закрити її вдається, тільки повністю дочитавши.
"Онєгін" є самим задушевним твором Пушкіна, найулюбленіше дитя його фантазії, і можна вказати занадто на деякі твори, в яких особистість поета відбилася б з такою повнотою, світлом, як відбилася в "Онєгіні "особистість Пушкіна.




ПРИЄМНОГО ТА КОРИСНОГО ЧИТАННЯ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар