пʼятницю, 6 червня 2014 р.

СЛАВИМ ДУХА СВЯТОГО, свято зелені, квітів

Зелені свята — традиційне свято українського народу, яке
Викладка літератури
"Трійця трьома святами багата:
квітами, травами і рум'яним літом".
пов’язане зі створенням світу. Вважається, що в цей день Бог створив Землю і засіяв її зеленню. Трійцю ще прийнято називати П’ятидесятницею (бо святкується на 50-ий день після Великодня). 
 Довгоочікуване літо вступає в свої права, воно дарує нам сонячний і радісний настрій, багато усмішок на кожен день! А головне, скрізь в повітрі чути аромати свіжих трав – пряний чебрець і запашний любисток, гіркий полин і терпкий аїр, освіжаюча м’ята...
 Бібліотечні працівники розповіли присутнім, як це свято відзначали наші предки. Найдавнішим є обряд прикрашати свою оселю зеленими гілками дерев, квітами і, ідучи до храму нести з собою букети, що символізують живу, відновлюючу силу Святого Духа, пробудження природи та оновлення душі людини. Дівчата плели вінки та кидали у воду на щастя. Традиційними були співи, хороводи і танці.
 Для користувачів була представлена викладка літератури "Трійця трьома святами багата: квітами, травами і рум'яним літом".
 Приємно, що й нині ми пам`ятаємо традиції свого народу. Нехай святкування Трійці стане для кожної родини особливим.  І нехай в кожному домі буде світло, зелено та затишно.
Прийміть найщиріші вітання з нагоди одного з величніших християнських свят – Трійці!
 У цей світлий день Святий дух зійшов до апостолів, благословив їх нести в світ силу Христової віри й істини.

Різні народні обряди супроводжують святу Трійцю зеленими барвами, символізуючи оновлення світу, розквіт життєвих сил, вселяють надію на краще майбутнє, примножують прагнення жити в мирі та творити добро на рідній землі.
 Тож нехай це свято надихає всіх вас на добрі справи, наповнює серця любов’ю до ближніх, дарує кожному сімейний затишок і добробут, несе щастя і впевненість у майбутньому.

Немає коментарів:

Дописати коментар