пʼятницю, 27 червня 2014 р.

В БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ ПРОЕКТУ ДО КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ


Конституція України — Основний Закон держави України. 28 червня 1996 Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України — першу Конституцію незалежної української держави.
Прийняття Конституції закріпило правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність і було найважливішим кроком в забезпеченні прав людини і громадянина, сприяло подальшому підвищенню міжнародного авторитету України на світовій арені. Конституція України набула чинності з дня її прийняття. На пам'ять про прийняття Конституції в Україні щорічно святкується державне свято — День Конституції України.

Слово “конституція” походить від латинського, що означає установлення, устрій. У Стародавньому Римі цим словом називались правові акти імператорів. Згодом у юридичній науці і практиці конституціями почали називати основні закони держави і суспільства.  Ми постійно зустрічаємось з питаннями права. Щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи права і законні інтереси інших, потрібно знати закони.

В районній бібліотеці 27 червня 2014 року відбулося обговорення проекту до Конституції України з трудовим колективом бібліотеки. 
«Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України, прийнятого на засіданні Кабінету Міністрів України 17.04.2014 «Про організацію проведення обговорення положень змін до Конституції України щодо децентралізації державної влади», Робочою групою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розроблено порівняльну таблицю до проекту Закону України «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)» - такими словами розпочала свою розповідь про обговорення проекту змін до Конституції України директор Семенівської ЦРБ К.О. Яковенко.
Конституція України складається з п’ятнадцяти розділів. У першому розділі йдеться про загальні засади, якими

визначається державний устрій України. У другому розділі Конституції містяться статті, які роз’яснюють права, свободи
та обов’язки людини і громадянина. Решта розділів Конституції присвячені принципам організації та діяльності державних органів, Президента України, внесенню змін до Конституції України та іншим питанням.
При внесенні змін до Конституції України можуть змінюватися повноваження Президента України та органів законодавчої, виконавчої і судової влади.
Всі присутні піддержали зміни до проекту до Конституції України.

"Символ державної величі" - під такою назвою в Семенівській центральній районній бібліотеці відкрилася ілюстративно-книжкова виставка до Дня Конституції України.
То ж, запрошуємо в Семенівську ЦРБ переглянути книжкову виставку до Дня Конституції України!

Немає коментарів:

Дописати коментар