суботу, 21 червня 2014 р.

БІБЛІОТЕКА І ГРОМАДА

Рідне селище… Столиця нашого дитинства. Тут пахнуть росами і молоком світанки голубі. Тут у верболозах мостять гнізда лелеки, а в мальовничі обриси вписалась мрія людська – нові будинки, дзвінкоголосі школи, приватні та державні магазини, широкі вулиці. Кожна вдяганка тобі до лиця. Моя Семенівщина, - і квітучі сади, і зелені луки, і золото хлібів. Вечоровим смутком проводжаєш ти нас на розмаїті дороги життя, а стрічаєш світлою материнською ласкою. Все тут нам рідне, знайоме, все наше батьківське, дідівське, давнє.
21 червня у Семенівській селищній громаді відбулося велике урочисте свято – День селища. У цей день кожен з нас відчуває себе частиною великої родини.
Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у селищі з особливим колоритом, традиціями і славною історією.
Це свято найдорожче для кожного з нас, бо воно наповнює наші серця гордістю за земляків. Семенівщина славиться людьми - талановитими, щирими, добрими й працьовитими, які створюють його матеріальне й духовне сьогодення та майбутнє. Саме завдяки їхнім старанням, умілим рукам, натхненній праці воно живе.
Це свято об'єднує усіх, кому дорога наша рідна Семенівка.
Офіційну частину свята відкрив селищний голова Милашевич Л.П., яка звернулася до присутніх із теплими словами привітань, наголосила, що громада смт Семенівки тримається на працьовитих, дружних і талановитих людях, яким небайдужі проблеми селища.
Вітати семенівців з нагоди вже традиційного Дня селища завітали почесні гості голова районної ради Мохун О.М, голови сіл району, Благочинний  Семенівського району ієромонах Олексій, заслужена артистка України Руденко Ярослава.
День народження нашого рідного селища зібрав на цій площі і
молодь, і сивочолих ветеранів - усіх жителів. Це говорить про те, як ми любимо і цінуємо Семенівку - нашу маленьку батьківщину.
Цьогорічна програма свята була як завжди насиченою та цікавою. Для найменших жителів селища працювали атракціони та проводились розважальні виступи та конкурси. Поціновувачі народного мистецтва та української кухні мали змогу подивитися парад вишиванок, та посмакувати стравами місцевих кулінарів і відвідати ярмарку вареників.
Внесеня прапора України

Парад вишиванок
 Бібліотекарі на святі провели рекламну акцію (розповсюдження буклетів), впродовж проведення акції проводили маркетингові та міні-дослідження «Що читають…»

Рекламну акцію проводить директор Семенівської ЦРБ Яковенко К.О. 

Розповсюджує буклети бібліотекар Платоненко Ю.В.
Акцію також можна розглядати як шанс надати місцевим органам влади нове розуміння бібліотеки, не тільки як книгозбірні, але як сучасного центру інформаційних технологій, який іде в ногу з часом.         
На святі  можна було спостерігати німу сцену, велика кількість людей різного віку. 
Флеш моб «БІБЛІОТЕКА І ГРОМАДА»
«БІБЛІОТЕКА І ГРОМАДА» - такий напис був у руках жителів селища. Таким творчим підходом вони показали, що Семенівка – це читаюче селище.
Флеш моб в принципі – це не стандартно і цікаво, такий захід проводиться блискавично, як народження ідеї. Це те, що не залишає байдужим і не проходить повз увагу пересічних мешканців. Мета? Це просто прояв емоцій, котрий надихає на вчинки. А вже від людини, від її сутності залежить, якими будуть дії. Хтось подивившись на нас, пригадає, що давно не брав до рук книгу, а хтось скаже, а я щодня читаю, і що з того. Головне розпочати творчий процес, і як ви самі бачите, це нам ВДАЛОСЯ!  
Практика проведення флеш мобів активно огорнула весь світ. Нарешті в Семенівці є справжні поціновувачі цікавих та нестандартних заходів.
Україна – це правда рідного краю, це гордість предків за своїх нащадків, що й зараз зберігають вікові цінності праці. Так було завжди: ми – народ міцних. І Семенівщина славна працею своїх трударів. Сьогодні кращим з кращих нагороди за чесну працю. Їх вручають сімейним дуетам Валентині і Івану Саражин, Ніні і Олександру Новобранцям, К.О. Яковенко та іншим… 
Вручення грамоти директору Семенівської ЦРБ Яковенко К.О.
Вручення грамоти сімейному дуету Валентині і Івану Саражин
Надзвичайно приємно сьогодні оглядати вироби народних умільців, які представлені на виставці декоративно-прикладного мистецтва. Ця виставка говорить, що Семенівщина багата на талановитих людей, і це не перебільшення Романенко Ж., Дорошенко О., Дубовик Н., Петренко А., Демиденко Т., Божко Л., Никопоренко А., Кіндря Л. та інші... 
 
Гарний настрій односельцям своїми виступами дарували талановиті учасники художньої самодіяльності «Криниця»,
 
«Журавка», «Подоляни», «Гаївчанка», народний вокальний жіночий ансамбль "Чарівниця", хореографічний "Веселка" Сківщанського сільського будинку культури Великобагачанського району, заслужений працівник культури України Вадим Феніч які підготували надзвичайно цікаву й насичену концертну програму.
Свято, що скінчилося феєршоу, уже відійшло в минуле, але надало наснаги мешканцям смт Семенівщини працювати, аби наступного року знову зібратися на святкуванні Дня свого рідного селища зі ще більшими здобутками.

Немає коментарів:

Дописати коментар