середу, 6 травня 2015 р.

Доторкнися серцем до подвигу


Доторкнися серцем до
           подвигу

5 травня в Семенівській центральній районній бібліотеці відбувся захід - історичний часопис «Доторкнися серцем до подвигу» приурочений 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни".
До святково прибраної  зали (розгорнуто український прапор, вислови про війну, червоні маки, як символ пам’яті жертв війни) завітали учні  8-Б кл. Семенівського НВК№1  (кл. керівник А.Г. Підгорна), користувачі бібліотеки. «Роки війни-століття пам’яті» під такою назвою було організовано книжкову виставку-пам’ять.


         Цього року 70-у річницю перемоги над нацизмом ми вшановуємо під гаслом: “Пам'ятаємо. Перемагаємо”. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні, - про це розповідали ведучі часопису Г. Самбур та О. Мартус.


Музично - поетичну сторінку  було розпочато піснею у виконанні солістки Семенівського РБК Н. Новобранець. Прозвучала  у запису пісня «Перемога» виконавець  Н. Бучинська.


Символом нашої пам’яті про полеглих став образ птаха журавля.
 На фоні  пісні «Журавлі»  звучали вірші.  Активну участь у заході взяли учні:  Настя Шелих, Марина Дуденченко, Сергій Силенко .
Під час проведення заходу демонструвалися слайди та відеоролики про події війни та пам’ятний День Перемоги.
З бібліографічним оглядом літератури «Згадаймо всіх поіменно: земляки у Великій Вітчизняній війні» виступила бібліограф З. Іващенко. На закінчення вона сказала, що нині Україна відстоює свою державність і цілісність, виборюючи її кров’ю. У кривавих боях народжуються нові герої, люди, які сьогодні творять історію своїми вчинками, віддаючи своє життя за вільну, єдину, незалежну Україну.

Всі учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих в роки Другої Світової війни.

Когось не діждались, хто рідний і милий,
У пам'ять обпалену біль заповза,
Воєнні могили , високі могили,
Завжди біля Вас материнська сльоза.
Сльоза зорі стоїть над обеліском,
Сховавши клопоти людські і сни,
Сьогодні треба поклонитись низько
Усім , усім хто не прийшов з війни.        

      Вічноживим полум’ям горітиме священний вогонь людської Пам’яті. Хай горить він у наших серцях, передається від покоління до покоління нашим нащадкам. Вічна слава героям!
Сьогодні ми  бажаємо здоров’я вам ще на довгі роки, миру і злагоди вашим сім’ям, дорогі ветерани, оптимізму! Хай над нами завжди буде чисте, синє небо!


Немає коментарів:

Дописати коментар