вівторок, 12 травня 2015 р.

«Мати – символ добра на землі»


«Мати – символ добра на землі»

8 Травня,  в переддень Дня матері, в  День пам'яті і примирення , з нагоди 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни,у селищі Семенівка проведено захід   «Допоки є на світі мати…». Захід присвячений матерям, діти яких  захищають   рідну Україну на її сході. Сьогодні ворог веде неоголошену війну, що загрожує її цілісності.

Як і багато років тому, наші діди і батьки захищали від ворога рідну землю так і сьогодні мужні сини і дочки України гинуть на сході України. Громадськість не могла залишитися осторонь, не могла не згадати внесок сучасних захисників у збереження України.
Образи матері і Вітчизни недаремно ставляться поряд, вони для кожної людини священні, наповнюють її почуттями гордості і гідності, роблять її сильною, непереможною. Патріотичний мотив вірша  В. Симоненка звучить як материнський заповіт.
Можна все на світі вибирати, сину,
Вибрати не можна тільки Батьківщину!
Щастя й краса материнства в усі століття оспівувалися кращими художниками і поетами. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства.
Працівники Семенівської  центральної районної бібліотеки організували та представили розгорнуту ілюстративну книжкову виставку « Мати – символ добра на землі» для всіх гостей та учасників заходу.

Бути матір’ю - це велике щастя, але і велика відповідальність. Треба великих і свідомих зусиль, щоб бути на рівні своїх завдань, а тим більше - бути українською матір’ю.
Гучними оплесками зустрічали запрошених  учасників  АТО з Семенівського району, серед яких молода дівчина, Алла Федорченко. Оплесками дякували і присутнім на заході матерям, чиї сини  і дочки захищають наш спокій. Їх усіх названо поіменно та висловлено щиру вдячність.
Зі словами вдячності за силу, мужність, відвагу до воїнів та їх матерів звернулася голова районної ради Ольга Мохун, військовий комісар Хорольсько-Семенівського об’єднаного райвійськкомату Станіслав Пилипенко , заступник начальника управління містобудування та архітектури в Полтавській області Олександр Панков. Відмічено вагомий внесок волонтерів у забезпеченні  військових земляків усім необхідним. Лідії Клименко, матері  загиблого сина Євгена Клименка, вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня, нагороджений посмертно. Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих воїнів Сірого Олександра та Клименка Євгена.
Свою творчість у патріотичному дусі представили учні та вчителі Богданівської школи.
Дай Боже, матерям терпіння і здоров'я чиї сини  знаходяться на сході України і  побажати найголовнішого повернення всіх живими і звичайно, найголовнішого – миру!


На заході було відзначено  і названо багатодітних матерів, які почесно виконують свій материнський обов’язок. До 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, за сприяння Семенівської районної ради та фінансової підтримки ТОВ «Агрофірма Дніпроагролан», вийшла книга «Великі Липняги». Голова районної ради вручила цю книгу працівникам освіти та директору Семенівської центральної районної бібліотеки К.О. Яковенко.
Від усієї душі  лунали вітання дорогим мамам.
Хай світлом і добром відгукуються в душах дітей ваші нескінченні турботи, терпіння, любов і відданість.

  

Немає коментарів:

Дописати коментар