понеділок, 23 січня 2017 р.

Нові надходження


Знайомтесь,нові книги!
2017 рік Вип.ІУ





63.34УКР6
                   Горошко С.І. Голодомор 1932-1933рр. Українська гуманітарна катастрофа ХХ
 Г 70     століття [Текст ]/Горошко С.І., Червінський В.І.- К.:Україна,2016.-180с.

     У книзі подаються трагічні події життя українських селян, що відбувалися впродовж 1932-1933 років. Архівні документи, свідчення очевидців голодомору показують причини трагічних подій і української гуманітарної катастрофи ХХ століття. Книга розрахована на науковців, студентів, широке коло читачів.






_____________________________________________________________

71.0          Киридон,Алла. Гетеротопії пам’яті: Теоретико-методологічні проблеми студій 
К 43  пам’яті/Алла Киридон.-К.: Ніка-Центр,2016.-320с.


У дослідженні читач знайде відповіді на низку важливих проблем становлення нового наукового напрямку досліджень – студій пам’яті. Авторка розмірковує над формуванням нової парадигми знання, розширює сучасні уявлення про методологічний арсенал студій пам’яті, упроваджує власні категорії («маски пам’яті», «ландшафт  пам’яті», «простір пам’яті» тощо) для осмислення пам’яттєвої парадигми; аналізує роль пам’яті та історії в репрезентаційних практиках тощо.
Дослідження А. Киридон є піонерним у царині студій пам’яті в Україні. Книга зацікавить тих, хто замислюється над проблемами пам’яті й забуття, шукає відповіді на складні процеси впливу минулого на сьогодення та механізми їх осмислення.

___________________________________________________________
75.715          Пилат, Володимир. Бойовий Гопак і основи захисту Вітчизни [Текст ]/
 П 32            Володимир  Пилат.-К.: Вид-во «Україна»,2016.-170с.


У книзі розглядаються історичні, технічні та світоглядні проблеми українського бойового мистецтва.
Автор на підставі вивчення багаточисленних історичних друкованих джерел, аналізу матеріалів національного фольклору й стародавніх вірувань частково відродив і при­стосував до сьогодення один із різновидів бойового вишколу лицарів України - Бойовий Гопак. У книзі висвітлено особливості світогляду воїнів Гопака. Технічні елементи подані у такий спосіб, щоб кожен бажаючий міг самотужки вивчити базову техніку національного бойового мистецтва.
Книга розрахована на широке коло читачів та допризовної молоді, а також на фахівців бойових мистецтв і спорту, підготовки працівників органів безпеки і правопорядку, військово-службовців Збройних Сил України, істориків, мистецтвознавців.
________________________________________________________________
84.4ПОЛ          Мрожек,Славомир. Емігранти. Пішки. Портрет[Текст ]/ Славомир Мрожек.-

М 88          Львів: В-тво  Анетти Антоненко, 2016.-224с.

Визначний представник театру абсурду поляк Славомир Мрожек не загубився в компанії таких його корифеїв як ірландець Семюель Беккет, француз Ежен Іонеско, англієць Гарольд Пінтер.
Він не залишив по собі дітей, бо вважав нашу планету не найкращим для дітей місцем, але залишив оповідання, повісті і, головне, близько 40 п'єс, три з яких пропонуються увазі українського читача.
П’єса Мрожека «Емігранти» є діалогом двох чоловіків — АА і ХХ, які, щоб прогодувати родини, їдуть від них, позбавляючи себе радості батьківства і дітей спілкування з батьками. Вони живуть у підвалі ресторану. Через їхню кімнату проходить труба, якою гучно спускаються до смітника недоїдки з багатих столів.
______________________________________________________________

84.4ПОЛ      Пекарська, Малгожата-Кароліна. Клас пані Чайки/ Малгожата-Кароліна  
П 24               Пекарська; пер.Б.Ю. Антоняк; ред.. А.О.Івченко.-Х.:ВД «Школа»,2016.-336с.

Польська письменниця, журналістка, блоґерка, авторка популярних книжок для підлітків. Народилася 1967 року у Варшаві.

Ця книга є молодіжним бестселером у Польщі. У ньому розповідається про те, що цікаво підліткам: про труднощі їхнього віку, про негаразди у школі та вдома, але насамперед про перші почуття і розчарування. Головні герої роману, варшавські гімназисти, вчаться складного мистецтва прийняття іншої людини — з усіма її вадами — і врешті пізнають ціну дружби.
Для дітей старшого шкільного віку.


______________________________________________________________


84.4УКР6  Бакуменко, Олександр Данилович. Доброзвучна Муза [Текст] : [літ. портр.] /     
 Б 19      Олександр Бакуменко. - Київ : Україна, 2016. - 559 с. : фот.

До книги увійшли 34 літературні портрети відомих українських письменників, які своєю творчістю вписали яскраві сторінки в історію сучасної літератури.

Цікаві спостереження автора у доступній для широкого читацького загалу формі перетворилися на філософію вишуканих літературних уподобань, де чільне місце належить психології письменницької праці.




_______________________________________________________________


85.14       Лагутенко,Ольга.  Феномен творчості Андрія Чебикіна [Текст]:Мистецтвознавче  
Л 14   дослідження  / Ольга Лагутенко. - К.: «Криниця»,2016.-376с.


Книгу присвячено творчості видатного художника, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, професора і ректора Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, дійсного члена і президента Національної академії мистецтва України Андрія Чебикіна. У цьому виданні вперше відтворено цілісно, у класичному форматі хронологічної послідовності, творчий шлях майстра від середини ХХ ст. до середини 2010-х років, розглянуто феномен його різнобічний мистецьких проявів, широкомасштабної художньої, громадської, культуротворчої діяльності.




Книгу в користування можна взяти у фонді абонементу.

ЦІКАВОГО ЧИТАННЯ!

Немає коментарів:

Дописати коментар